Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vier buitenlandse clubs naar C-toernooi Sportclub

Geplaatst op: 20 november 2015

Foto's Erik Eenkhoorn

Aan de tweede editie van het Edel Grass C-tournament bij Sportclub Genemuiden doen vier buitenlandse clubs mee, zo zei organisator Jan Pleijsier woensdag in het Genemuiden Actueel Sportcafé. Barcelona zit er nog niet bij tussen. Dat is de ambitie die de organisatie binnen vijf jaar hoopt te verwezenlijken. Vasas Boedapest uit Hongarije en het Belgische Deinze komen waarschijnlijk wel naar Genemuiden.

Pleijsier wees nog eens op de hulp van voormalig Sportclub-coach Gerrie Hamstra, die momenteel de jeugdopleiding van Vitesse runt. “Hij heeft ontzettend veel contacten en maakt het mogelijk dat profclubs naar Genemuiden komen. De clubs van vorig jaar hebben allemaal interesse en vermoedelijk komen dit jaar AZ en NEC ook. Daarover hopen we binnenkort zekerheid te hebben. Dit jaar doen er opnieuw acht BVO’s mee en dan vier extra uit het buitenland. Dat betekent dat er nog ruimte is voor vier amateurclubs, waaronder natuurlijk Sportclub Genemuiden.”

Over de buitenlandse clubs waarmee de organisatie bezig is, deed Pleijsier nog wat geheimzinnig. “We moeten nog wat nieuwtjes over houden…”, glimlachte hij. Een zelfde glimlach kreeg de aanwezige RTV Oost-verslaggever Raymond Koning toegeworpen. Die opperde dat Chelsea vanwege de Vitesse-connectie een goede kandidaat zou zijn. “We moeten nog wat nieuws over houden…”, zei Pleijsier opnieuw. Volgens hem zou een tweedaags toernooi de echt grote clubs zeker naar Genemuiden brengen. Die vinden een reis voor één dag nu wat teveel van het goede.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500