29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Ruutvoorn moeizaam naar winst

Geplaatst op: 22 november 2015

Na het bezoek van Sinterklaas aan de Overtoom begon afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd van Ruutvoorn Dames 1 tegen Reva. Reva had net wat punten minder verzameld in de competitie, maar van voorafgaande jaren weten de dames dat  Reva een lastige tegenstander kan zijn.

In de eerste set leek het daar echter niet op. Reva maakte pass- , serve- en aanvalsfouten en Ruutvoorn liep daardoor zeer makkelijk uit. Ook stond het blok in die eerste set aan Genemuider zijde goed en klopte daardoor het verdedigingssysteem achterin. Met 25-18 was de eerste set snel binnen gehaald.

Reva leek echter wakker geschud en begon goed aan haar tweede set. Met een lastige serve en minder goed passwerk aan Ruutvoorns zijde was het dit keer Reva wat uitliep. Ruutvoorn wist zich nog te herpakken na een 14-06 achterstand en kwam zelfs weer langszij. Foute serves en miscommunicatie zorgden echter voor een 20-25 setstand.

De derde en vierde set werden afgesloten met een zelfde setstand, alleen wisselden Ruutvoorn en Reva de zege af. Zo werd het 2-2 en moest er een vijfde set gespeeld worden.

In deze vijfde set werd het nog weer gemeen spannend. Het eerste gedeelte was voor Ruutvoorn, maar ook nu slopen de persoonlijke fouten er weer in. Met maar 2 punten verschil in deze set en maar 4 punten in de totale wedstrijd wist Ruutvoorn de winst naar zich toe te trekken.

Aankomende zaterdag speelt Ruutvoorn weer thuis tegen hekkensluiter Reflex.