Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Seniorenorkest in oprichting

Geplaatst op: 22 november 2015

In Hasselt mogen we ons verheugen in de aanwezigheid van twee prachtige fanfarekorpsen, verenigingen die een wezenlijk onderdeel uitmaken van de muzikale cultuur binnen Zwartewaterland.

De muziekverenigingen Hasselts Fanfare en de Christelijke muziekvereniging  Irene verzorgen met grote regelmaat diverse optredens in Hasselt en wijde omgeving, getuige ook de prachtige concoursresultaten die recentelijk werden gescoord in Schiedam.

Binnen beide verenigingen is het idee ontstaan om samen een seniorenorkest op te richten. Een orkest dat naast seniorleden van genoemde verenigingen toegankelijk is voor een ieder die graag in groepsverband muziek wil maken.

Als dirigent is Leo Torn bereid gevonden om e.e.a. in goede banen te leiden. Leo is een goede bekende binnen de muziekwereld en is in het verleden bijna 25 jaar dirigent geweest van het orkest van Hasselts Fanfare. De muzikale kennismaking met Leo en de leden van het orkest was hartverwarmend.

Uiteraard hopen de leden binnen afzienbare tijd u te kunnen trakteren op een mooi concertje.

“Wij repeteren eens in de twee weken op de dinsdagmiddag en mocht er onder de lezers belangstelling zijn om mee te spelen dan kunnen ze voor informatie altijd even bellen”, aldus Wout van Hasselt (038-4771207) en Aaldert Bergman (038-4772434) twee enthousiaste leden van het orkest.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500