Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Zwartewaterfokkers in de prijzen

Geplaatst op: 23 november 2015

Op de Noord-Nederlandse show van sierduiven en waar dus alleen sierduiven kunnen worden ingezonden was ook voorzitter Karst Visscher van de Zwartewaterfokkers van 5 t/m 7 november in Drachten neergestreken met enkele duiven. 1650 sierduiven werden hier aan het publiek getoond en de Show Racers van Karst behaalden hier 4x ZG en 1x F en dit dier werd tot mooiste Show Racer van de show verkozen. Zijn Oud Hollandse Meeuwen kwamen met 2x G en 5x ZG in hun bagage thuis.

Te Sneek vond van 19 t/m 21 November de Waterpoortshow plaats en hier was de Comb. Beens met enige dieren present, een show met 1500 dieren in de oude veemarkthallen welke met regenbuien niet meer geheel waterdicht zijn maar wel een fijn klimaat voor de dieren waarborgen. De dieren van de Comb. Beens kwamen hier voortreffelijk voor de dag: de siereenden van hen behaalden bij de Mandarijnen 1x ZG en 1x F en de Chilitalingen 2x ZG en 2x F. Hun konijnen de Klein Zilvers werden door de keurmeesters met 4x ZG en 2x F predikaten beoordeeld waarbij een van hun dieren werd verkozen tot mooiste dier in de klasse bijzondere haarstructuren en het bracht tot Provinciaal kampioen in deze klasse van Friesland.

In hetzelfde weekend was Karst Visscher wederom uitgevlogen met zijn duiven en geland op de Midden Drenthe Show te Havelte een show met zo’n 600 dieren in de kooien. De Show Racers noteerden 1x G en 4x ZG en zijn Oud Hollandse Meeuwen 2x G en 5x ZG. Nu genieten de dieren van hun welverdiende rust om van 3 t/m 5 December te schitteren op hun thuiswedstrijd in de Overtoom te Genemuiden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500