Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Ingentoernooi groeit uit tot traditie

Geplaatst op: 23 november 2015

Klaas van de Berg zet de finale naar zijn hand

De wedstrijdcommissie van het Gildeslager Evert van Ingen biljarttoernooi kan terugzien op een spannend, gezellig en zeer geslaagd evenement. Tot groot genoegen van de commissie heeft het toernooi en de biljartvereniging HZW inmiddels aanzien bij veel biljartverenigingen in de gehele regio. Door de mond op mond reclame groeit het aantal deelnemers van jaar tot jaar. Nu reeds is er overeenstemming met de sponsor om het toernooi eind 2016 weer op de agenda van biljartvereniging HZW te plaatsen. Op deze mededeling reageerden de deelnemers van het biljartevenement met een spontaan en luid applaus.

 Klaas van de Berg is in grote vorm en toont dat niet alleen op donderdagavond tijdens de clubcompetitie. In zijn eerste partij tijdens de voorronde van het Gildeslager Evert van Ingen toernooi maakte hij dat ook meteen duidelijk. Zijn nieuwe persoonlijk record een serie van 116 caramboles sprak boekdelen en daarmee maakte hij diepe indruk op zijn tegenstanders. Afgelopen zaterdag speelde van de Berg maar liefst 4 finalepartijen die hij met groot gemak naar zijn hand zette. Andre van de Vegt van de biljartvereniging Kamperzeedijk de eerste tegenstander van Klaas op de finaledag had zich voorgenomen op goed partij te bieden.

Andre kon echter met een score van slechts 11 caramboles geen indruk maken op Klaas en op de fiets terug naar de Kamperzeedijk. Ook Johan Klaver van HZW  moest het afleggen tegen Klaas in vorm en verloor ook de partij. Maarten Nentjes uit Urk die nipt (slechts 1 carambole verschil) van de Zeedieker Henri Bos had gewonnen werd vervolgens door Klaas letterlijk van het groene laken geveegd. Finalist Harry Fijn de routenier van DOS uit Hattem moest in de finale lijdzaam toezien hoe Klaas van de Berg op weg naar het kampioenschap zijn 120 caramboles bij elkaar tikte. Om nog maar eens te benadrukken dat zijn vorm er overduidelijk was toverde Klaas nog eens een serie van 53 uit de hoed. Hiermee werd het kampioenschap en de hoofdprijs door Klaas binnengehaald in de A categorie.

Niet minder spannend was het in de B(herkansing) categorie. Ton Buter uit Zwolle bereikte

zijn finaleplaats door zijn partijen te winnen van de Hasselters Karst Beens en Klaas Eenkhoorn. De zichtbaar geconcentreerde biljarter Harm Sterk uit Hasselt bereikte zijn finaleplaats door achtereenvolgens Jan van Dijk van HZW en Jan Hoekstra uit Klazienaveen

te verslaan. In de finalepartij maakten Harm Sterk en Ton Buter er vervolgens

“een nek aan nek race” van. Uiteindelijk ging Harm Sterk met de eer strijken en werd de kampioen van de B categorie.

                                                      Uitslagen:

A categorie                                                           B categorie:

1e  Klaas van de Berg Genemuiden                     1e  Harm Sterk Hasselt

2e  Harry Fijn Hattem                                             2e  Ton Buter Zwolle

3e  Maarten Nentjes Urk                                       3e  Klaas Eenkhoorn Hasselt

4e  Harm van der Kolk                                            4e  Jan Hoekstra Klazienaveen

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500