Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koninklijke onderscheiding voor Frank Vermeer

Geplaatst op: 27 november 2015

Burgemeester Bilder heeft vrijdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Frank Vermeer. Hij nam aan boord van de MS Zuiderzee afscheid van de brandweer en werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook zijn collega Neddy Mooiweer uit Zwartsluis kreeg dezelfde onderscheiding.

Vermeer werkt in het dagelijks leven bij VEBE Floorcoverings te Genemuiden. In 1985 begon hij als vrijwilliger bij het brandweerkorps Genemuiden. Frank beëindigd zijn functie na een dienstverband van 30 jaar als vrijwilliger bij de Veiligheidsregio IJsselland, post Genemuiden in de functie Manschap B.

Daarnaast was hij ook actief als brandweerchauffeur en pompbediener. Frank heeft menig aspirant begeleid als leerwerkplekbegeleider in de opleiding tot manschap en chauffeur/pompbediener. Hij was betrokken bij het Macedonië project, het gereedmaken en overdragen van de oude afgeschreven tankautospuit aan een brandweerpost in Macedonië.

Maatschappelijke betrokkenheid van Frank Vermeer bleek uit het feit dat hij van 1988- 2012 diverse activiteiten verrichtte voor Sportclub Genemuiden. Vermeer is op verschillende gebieden actief geweest gedurende vele jaren bij Sportclub Genemuiden. Hij was trainer van de jeugdelftallen, heeft het dameselftal opgericht en gecoacht en was scheidsrechter. Hij heeft hiermee in grote mate bijgedragen aan de promotie van de sportiviteit van de samenleving.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500