Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Spotify (column Erik Driessen)

Geplaatst op: 1 december 2015

Ik heb een nieuwe hobby: muzieklijstjes aanmaken op Spotify. Franse muziek, rustige muziek, stevige muziek, Erik-muziek, bluesmuziek en soulmuziek. De gekste lijstjes maak ik. Gisteravond bereidde ik mij bijvoorbeeld al uitgebreid voor op kerstmis. Vermoedelijk ga ik binnenkort aan de slag met muziek waarin Amsterdam voorkomt, of West-Paraguay of het noorden van Zweden. Of een heerlijk lijstje vol Finse volksmuziek uit de periode 1920-1928, zonder twijfel de hoogtijdagen van deze muzieksoort die ik overigens nog nooit heb gehoord.

Dat ik zoveel tijd aan Spotify besteed is overigens best merkwaardig. Enkele jaren terug klaagde ik nog steen en been over het matige geluid, het digitale karakter en natuurlijk het ontbreken van veel topnummers in het toch aanzienlijke assortiment muziek. Liever draaide ik cd’s of lp’s, terwijl ik ook zonder moeite cassettebandjes kon draaien. Mensen die muziek downloaden of Spotify luisterden, vond ik maar raar.

En dat staat dan weer symbool voor mijn conservatieve inslag als het op nieuwe apparatuur en uitvindingen aan komt. Ik stuurde nog brieven in een tijd dat de e-mail al lang bestond, zat wanhopig mijn weg te zoeken op landkaarten terwijl anderen een bestemming op de navigatie intikten en mijn eerste iPad gaf ik maanden later weg aan mijn schoonouders. Ik kon er niets mee.  Nog steeds fungeert de iPad bij ons thuis als speelgoed voor de kinderen en de mogelijkheden van de interactieve televisie laat ik voorlopig onbenut. De grote voordelen zie ik nog niet. Geef mij maar een laptop en Youtube.

Dik kans dat ik over een half jaar volledig verslingerd ben aan de iPad en de interactieve televisie overigens. Bijna alles wat ik ooit afwees neem ik veel later alsnog over, en dan in een bijna ziekelijke mate. Niemand stuurt zoveel mails als ik en een minuut niet op de smartphone gekeken is een minuut niet geleefd. Stel je voor dat je wat mist.

Tijdens het tikken van deze column bedacht ik mij dat een Genemuiden-lijstje op Spotify ook wel aardig zou zijn. ‘Geen resultaten gevonden’ lees ik echter. Dan maar weer verder met de kerstmislijst.

Iemand nog tips?

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500