Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Thema-avond over het puberende brein

Geplaatst op: 1 december 2015

Op 14 december organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)  in samenwerking met Dimence afdeling preventie een thema avond in het CJG in Genemuiden aan de Jan van Arkelstraat 5. Deze thema  avond is  voor  ouders, opvoeders en andere betrokkenen van kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar.

Tijdens deze  avond staat de ontwikkeling van de hersenen bij pubers centraal met als doel inzicht te geven in de ontwikkeling van het brein, het effect op het gedrag van de jongere en hoe u als opvoeder daar uw voordeel mee kunt doen. De thema avond op 14 december start om 19.30 uur. Toegang is gratis.

De ontwikkeling van de hersenen loopt nog door tot na het twintigste jaar. Vooral aan het begin en aan het eind van de puberteit verandert er veel in het hoofd van de jongere.

Als ouders en begeleiders lopen we allemaal van tijd tot tijd aan tegen het ‘’bijzondere’’ gedrag van de puber : hangerig, opstandig, lui, brutaal, experimenteren, laat naar bed gaan, uitslapen, slecht kunnen plannen enz. Tijdens de thema avond wordt uitgelegd  waar dat gedrag vandaan komt, wat realistische verwachtingen zijn en hoe we er het beste mee om kunnen gaan.

Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin van de gemeente Zwartewaterland in Genemuiden.

Tel. 038 – 385 88 44  of info@cjgzwartewaterland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500