Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cursus stoeien met streektaal

Geplaatst op: 4 december 2015

In januari en februari organiseert SCEG een cursus van 4 avonden waarop er creatief aan de slag wordt gegaan met de streektaal.
Elke avond zal beginnen met een half uurtje ‘theorie’ over de schrijfwijze van het Gællemunigers. Die vreemde æ-klank komt aan de orde, maar ook het inslikken van letters, het weglaten van de -h- enz.
De rest van de avond zal worden besteed aan het creatief bezig zijn met taal: zelf schrijven dus. Er zal zowel aandacht aan proza als aan poëzie worden geschonken, en dan vooral aan wat minder bekende verhaal- en gedichtvormen als het zkv (zeer korte verhaal), elfjes, haiku’s, misschien zelfs wel een ollekebolleke…
De cursus is bedoeld voor iedereen die graag met taal bezig is en interesse heeft voor de streektaal. Hij wordt gehouden in d’Overtoom op 4 opeenvolgende dinsdagavonden: 19 en 26 januari en 2 en 9 februari, aanvang 19.30 uur. De kosten bedragen € 30,00 voor vier avonden. Het minimum aantal deelnemers is 4, het maximum 8. Opgave is mogelijk bij Wout Bekendam, wout.bekendam@innova-wb.nl of tel.nr. 06-22739753.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500