Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jaap en Grietje 65 jaar getrouwd

Geplaatst op: 4 december 2015

Op 6 december 1950 traden Jacop van Lente en Grietje Last met elkaar in het huwelijk te Genemuiden. Burgemeester Bilder gaat hen op 7 december persoonlijk feliciteren met hun briljanten huwelijksjubileum.

Vanaf hun geboorte tot op de dag van vandaag woont het echtpaar in Genemuiden. Jaap en Griet kregen 6 kinderen, 13 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

Jaap werkte in de tapijtzaak van zijn vader. Griet was als oudste van een groot gezin altijd druk in de weer. Zij hielp ook regelmatig haar tantes, die als naaisters werkzaam waren.
Jaap en Griet leerden elkaar kennen binnen de vriendenkring. Zij gingen wel eens koffiedrinken met een stel jongelui en men had in die tijd vaak “oppas-adresjes”. Daar zaten ze dan gezellig bij elkaar en werden de contacten gelegd.

Jaap is 40 jaar kerkorganist geweest. En nu is hij nog steeds oproepbaar als de nood aan de man is. Hij vindt het heel fijn dat hij nog steeds de samenzang kan begeleiden bij de Meente, de Bijbelkring, de PCOB en de ouderenmiddagen. Ondanks zijn hoge leeftijd zien hij en Griet het als een groot voorrecht dat hij deze dingen nog steeds kan doen. Griet haar grote hobby was borduren en naaiwerkjes maken. “Als ik eens een slapeloze nacht had pakte ik ook wel eens een handwerkje op! “ vertelt zij.

Met kinderen, klein- en achterkleinkinderen en met genodigden is een etentje gepland om hun dankbaarheid te delen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500