Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Waar blijven de mensen op zondag?’

Geplaatst op: 4 december 2015

Bert Keukenkamp weet niet wat hij ermee aanmoet. Tekst en foto: Enrico Kolk

“We draaien deze pont niet voor het geld, maar gewoon omdat we het leuk vinden”, zegt ponteigenaar Bert Keukenkamp. Toch zit hij met een probleem. “Waar blijven de mensen op zondag?”, vraagt hij zich af.

Toen hij en Hendrik Schuitema van het Olsterveer de Genemuider pont overnamen besloten ze om ook in de wintermaanden te gaan varen op zondag, iets wat Connexxion niet deed. “De eerste zondag in oktober ging het redelijk goed. Maar nu gaat het ronduit slecht. Terwijl wij onze beloftes allemaal gehouden hebben.”

Keukenkamp snapt het niet, zegt hij. “Er zijn 4.000 handtekeningen opgehaald om de pont op zondag te laten varen. Waar zijn nu die 4.000 mensen? Ik wil Genemuiden laten aansluiten bij de rest van Nederland” Schipper Jan van Putten voegt toe: “Doordeweeks zeggen de mensen ‘wat fijn dat jullie weer op zondag varen’. Maar op zondag zie je ze niet.”

Inmiddels is er een voorstel van de ponteigenaren naar de gemeente gegaan. “We hebben voorgesteld: ‘geef ons 500 euro per zondag in de winter. Dan hebben wij de kosten eruit, en zetten we de mensen gratis over. Dan hoeven ze op zondag niks te betalen.’ Daar heeft de gemeente nog niet op gereageerd.”

Maar de verbazing van Keukenkamp reikt verder. “Er zijn nu nog steeds mensen met Connexxionkaarten. Arrivakaarten zelfs nog. Als je ons een warm hart toedraagt, dan gooi je die dingen toch in de kachel?” Maatregelen daarvoor zijn inmiddels getroffen: “Vanaf 1 januari is het afgelopen met die oude kaarten.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500