Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Echte’ schoenmaker in Zwolle

Geplaatst op: 6 december 2015

De binnenstad van Zwolle heeft er weer een echte schoenmaker bij. Eddie Mollenaar opende zijn nieuwe zaak aan de Mandjesstraat. (tekst Brugmedia)

Het herstellen van schoenen is bepaald niet nieuw voor de 54-jarige Zwollenaar. “Ik heb altijd in het vak gewerkt. In 1982 ben ik begonnen bij de schoenmakerij van V&D, toen onderaan de roltrap. Een geweldig leuke tijd. In 1987 ben ik voor mezelf begonnen en zo’n vijftien jaar geleden heb ik een schoenmakerij in de Diezerpoort gehad.”

Na korte tijd te zijn gestopt, begon het voor Mollenaar toch weer te kriebelen. “Schoenen maken, blijft mijn ding. Het was vooral geduld hebben om de juiste plek te vinden. Ik wil in de binnenstad zitten. Er komen hier immers zoveel mensen, ook uit de regio.” Maar er zijn meer redenen waarom de schoenmaker het centrum verkiest. “Ik ben opgegroeid met ‘klaar terwijl u winkelt’. Klanten kunnen hun schoenen brengen en als ze klaar zijn met winkelen ze weer ophalen. Ik repareer alles op het gebied van schoenen en tassen, verzorg stikwerk en verkoop fournituren. En klanten krijgen eerlijk advies. Als  ik zie dat de schoen van een reparatie niet beter wordt, raad ik reparatie ook gewoon af.”

Mollenaar ziet een trend dat mensen kiezen voor beter schoeisel. “Veel draait om gezondheid tegenwoordig. Zeker voor staande en lopende beroepen heb je goed schoeisel nodig. Dat is het ook waard om te worden gerepareerd.” Naast reparaties kunnen klanten bij Eddie’s schoenmakerij onder meer terecht voor veters, schoensmeer in talrijke kleuren, schoenverf en inlegzolen.

Eddie’s schoenmakerij

Mandjesstraat 10

8011 RM Zwolle

 
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500