Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Erik Eenkhoorn houdt van het christelijke lied

Geplaatst op: 6 december 2015

Deel twee uit de serie de favoriete muziek van Genemuider muzikanten. Dit keer Erik Eenkhoorn, die niet alleen fotograaf van onze site is , maar ook organist en zanger bij Stereo. Geen wonder dat zijn favoriete muziek het christelijke lied is.

“Muziek, als het kan 24 uur per dag. Als ik wakker word, is één van de eerste dingen die ik doe een nummer luisteren, en als ik in bed lig, val ik met muziek in slaap. En daar tussenin heb ik op het werk ook altijd twee van die dingen in de oren, en als ik thuis ben wissel ik die graag in voor mijn koptelefoon”, aldus Eenkhoorn.

Wat is zijn favoriete muziek? “Ik ben ‘Stereoganger’, dus er staat regelmatig 140 man te zingen in mijn oren. Ik ben een Gaellemuuniger, dus de bovenstem zal ook zeker niet ontbreken, en ik speel orgel, dus die staat ook veel aan.”

“Mijn hart gaat uit naar het christelijke lied. Ik heb dan ook graag een cd met massale samenzang aan staan, het liefst vanuit een grote kerk, denk aan Kampen, Hasselt, Haarlem of Katwijk. Maar er gaat voor mij niks boven een cd ‘Psalmen met bovenstem’. Inmiddels zijn er al heel wat te krijgen. Een hele serie van het mannenkoor Stereo, maar ook de cd van het mannenkoor Harpe Davids staat regelmatig aan! De bovenstem staat op de lijst van Unesco, en dat is het zeker waard!”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500