Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerst in Oud Kampen

Geplaatst op: 6 december 2015

KAMPEN – Vele kilometers vertier en vele verrassingen; dat biedt het straattheaterfestival ‘Kerst in Oud Kampen’ opnieuw in 2015. Op 19 en 20 december staat de Kamper binnenstad tussen 16.00uur en 21.00uur weer helemaal in het teken van het festival dat als vanouds vele tienduizenden bezoekers trekt. Ook de zestiende editie belooft weer een smakelijk feestje te worden.

Nostalgie en modern theater gaan tijdens Kerst in Oud Kampen hand in hand: zo zijn er natuurlijk weer de vele optredens van jeugdtheaterschool Ventura op de verschillende podia in de stad. Kleurrijk en talentvol, en uiteraard met de welbekende musicals in een notendop. Op veler verzoek keren ook een paar klassiekers uit het verleden weer terug: de ganzenparade en de steile wand zijn weer te bewonderen op de nostalgische kermis op het Van Heutszplein. Op diezelfde kermis zijn ook nieuwe attracties te vinden, waaronder een authentiek vlooientheater en acrobaten die halsbrekende toeren uithalen.

Lokale bekenden en de IJsselkogge

Kerst in Oud Kampen kan niet zonder de inzet van veel Kamper vrijwilligers. Vele bekende bands en muziekgroepen presenteren zich langs de route, en brengen het publiek in de juiste kerststemming. Natuurlijk ontbreekt ook het Keizerskwartier niet, en wordt de inwendige mens niet vergeten. Op het plein bij de Buitenkerk loopt de bemanning van de gezonken IJsselkogge rond, op zoek naar de kapitein. Wie durft, kan via de gewelven op zoek gaan naar de eeuwige rust van diezelfde kapitein…

Deels gratis, deels betaald

Kerst in Oud Kampen is voor haar inkomsten deels afhankelijk van publieksbijdragen. Daarom is dit jaar gekozen voor een betaald gedeelte, waarbij aan de bezoekers een bijdrage wordt gevraagd van twee euro. Andere optredens, waaronder die van jeugdtheaterschool Ventura, zijn gratis toegankelijk. Voor elk wat wils!

Het complete programma, inclusief overzicht van de route, treft u vanaf deze week aan op www.kerstinoudkampen.nl. Graag tot ziens!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500