29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub 2 met winst de winterstop in

Geplaatst op: 7 december 2015

Sinterklaasdag 5 december stond voor Sportclub 2 de streekderby op het programma tegen Fc Meppel 2. Genemuiden begon direct met aanvallen en Fc Meppel begon zoals verwacht met inzakken en wachten op de fouten van Genemuiden. De fouten werden gemaakt en Fc Meppel profiteerde er deels van, na een snelle counter scoorde Meppel ook verdiend de 0-1. Net voor rust ontsnapte Genemuiden 2 door een katachtige reflex van keeper Erwin Henniphof. Genemuiden nam een corner en Meppel schakelde heel snel om en via Erwin belandde de bal op de paal. Ruststand 0-1 in plaats van 0-2.

De trainers waren niet tevreden en dat lieten ze terecht merken in de rust. Met de wind in de rug begon de 2e helft en hierdoor volgde er een ware stormloop op het doel van Fc Meppel. Na 2 minuten was het Jorne Pleijsier die via een lange bal Frank bereikte en deze ronde bekwaam af 1-1. Opnieuw kreeg Jorne de bal aan de rechterkant en met een vloeiende knal schoot hij de keeper met bal en al in doel en zo kwam de verdiende voorsprong op het bord 2-1.

Genemuiden jaagde de tegenstander constant op en zocht keer op keer de aanval. Na weer een vloeiende combinatie kon Sander Lensen beheerst binnen schieten 3-1, Meppel kwam er niet meer uit en begon een beetje gefrustreerd te raken wat in totaal 4 gele kaarten opleverde, na de zoveelste lange bal werd er een overtreding gemaakt op de aanvaller van Meppel op de rand 16.

De Meppeler spits krulde de bal met veel gevoel in de winkelhaak en zo werd het nog weer onnodig spannend 3-2. Aan alle spanning kwam eigenlijk direct weer een eind want youngster en debutant Rik van Dalfsen scoorde meteen hierop de 4-2. Genemuiden kwam hierna niet meer in gevaar en bracht zo de volgende debutant in namelijk Rick Doorn, deze beide talentvolle tieners uit de A1 hebben ons geholpen omdat wij diverse personele problemen hadden. Genemuiden gaat uiteindelijk met een goed gevoel de winterstop in.

Sc Genemuiden wenst iedereen een goed uiteinde en een sportief 2016 en hopen jullie volgend jaar weer aan de lijn te verwachten waar de jacht wordt geopend op de koplopers.

Tussenstand 2015/2016.

12 gespeeld, 7x winst 3x gelijk en 2 maal verlies in de competitie, tevens strijdt de ploeg nog mee in de beker.