Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Huis uit vanwege vuurwerk

Geplaatst op: 11 december 2015

Bewoners van een huis in Oldebroek hebben de afgelopen twee nachten ergens anders moeten doorbrengen omdat er gevaarlijk vuurwerk in hun huis lag. De politie ging de woning op dinsdagmiddag binnen, en stuitte op een grote partij illegaal vuurwerk. De situatie was zo gevaarlijk dat deskundigen het niet verantwoord vonden om de bewoners langer in het huis te laten.

Een 42-jarige man is aangehouden voor het vuurwerkbezit. In totaal lag er naar schatting 800 kilo illegaal vuurwerk door het hele huis en in een schuur. Het vuurwerk was niet alleen illegaal, er was ook aan geknutseld waardoor het nog gevaarlijker werd.

De politie heeft meteen de hulp van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeroepen. Die besloten om het vuurwerk bij daglicht op te ruimen. De woning is ’s nachts door agenten bewaakt.

Woensdag en donderdag hebben experts een deel van het vuurwerk afgevoerd naar een veilige opslagplaats. De rest van het vuurwerk was zo gevaarlijk dat het op een defensieterrein tot ontploffing is gebracht.

De politie kwam het vuurwerk op het spoor na onderzoek. De verdachte heeft het vuurwerk vermoedelijk via internet gekocht. Bij de aanpak van vuurwerk richt de politie zich vooral op de handel in illegaal vuurwerk via internet. Dat gebeurt in samenwerking met inspecteurs van de Inspectie voor Leefbaarheid en Transport van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu zich op illegaal vuurwerk dat via webshops wordt besteld en via postpakketten wordt afgeleverd. Het transport van vuurwerk via de post is gevaarlijk, er kunnen grote ongelukken gebeuren. Ook de opslag van vuurwerk in woningen, zoals in Oldebroek, is erg gevaarlijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500