Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn wint weer in vijfsetter

Geplaatst op: 12 december 2015

Voor de vierde keer op rij hebben de dames van Ruutvoorn 1 met 3-2 gewonnen. Dit keer waren ze in vijf sets nipt te sterk voor CSV uit Zwolle: in de vijfde set werd het 12-15.

Zo aan het eind van de week is de energie vaak niet op zn hoogst. Maar toch werd het vrijdagavond een ellenlange wedstrijd, een vijfsetter waarin er in iedere set maar een minimaal verschil in punten was. Na dik twee uur spelen was het Ruutvoorn die aan het langste eind trok.

De setstanden waren 27-25, 23-25, 28–26, 25-27 en 12-15. Spannend was het dus zeker, qua niveau was het niet altijd even hoogstaand. Aan beide kanten werden er veel persoonlijke fouten gemaakt gedurende de wedstrijd. Foute serves, aanvallen die uitgeslagen werden of in het net gingen, technische fouten en ketsers in de pass. Toch waren er ook mooie reddingen, geplaatste ballen en werd er af en toe met veel druk geserveerd.

Daar waar C.S.V. over een behoorlijk aantal wisselspeelsters kon beschikken was er maar 1 wissel aan de zijde van Ruutvoorn. Marloes Winter en Iris Hoekstra waren beide niet fit genoeg om mee te reizen naar Zwolle. Veel variatie kon coach Gerry Smit dus niet toepassen. Misschien niet echt verkeerd, want de dames moesten het daardoor doen met de zeven speelsters die overbleven. Wat resulteerdein: “kop ervoor en blijven knokken, zeker ook na persoonlijke fouten”.

Voor de wedstrijd stonden Ruutvoorn en C.S.V. respectievelijk op plaats 7 en 8. Door het ene puntje meer dat Ruutvoorn binnenhaalde ontstaat er nu net een gaatje voor Sneek op de 7e plek. Ruutvoorn staat nu zesde en gaat dus net in het linkerrijtje het jaar uit. Er wordt namelijk pas in 2016 weer gespeeld.

Voor Ruutvoorn zal dat donderdag 7 januari zijn. Dan wordt er in Sneek gespeeld tegen OSK, dit is een inhaalwedstrijd. Voor nu eerst wat tijd voor herstel en dan vol goede moed in januari verder met de tweede helft van de competitie.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500