Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Radiomarathon Zwartewaterland Helpt bijna van start

Geplaatst op: 14 december 2015

Nog een paar dagen en dan gaat de actie ‘ZwartewaterlandHelpt’ van start. De negende editie van de radiomarathon begint donderdag 17 december om 06:00 uur en eindigt zaterdag 19 december om 00:00 uur. Dit jaar zetten de vrijwilligers zich in voor de stichting Het Vergeten Kind.

De radiomarathon is nog niet begonnen, maar er wordt al wel druk geld ingezameld voor stichting Het Vergeten Kind. Afgelopen zaterdag kon de kerktoren beklommen worden dankzij de TIP en werd er in het Fanfare gebouw een benefiet concert gehouden. Ook is maandag de collecte gestart en kunnen de bonnetjes van lege flessen gedoneerd worden aan het goede doel bij de Emté. Daarnaast gaat de opbrengst van Heel Hasselt bakt ook naar de stichting.

Ook de komende dagen zijn er verschillende acties rondom de radiomarathon. Veel verenigingen zetten zich dit jaar weer volop in om geld in te zamelen voor de actie ‘ZwartewaterlandHelpt’. Op vrijdag kun je klaverjassen bij Olympia en is in Sporthal de Prinshof een zaalvoetbaltoernooi. De zaterdag is er een tennismarathon bij Tennispark “De Vleger”, kan iedereen zich in het zweet werken tijdens de bootcamp bij Olympia en is er een Dart marathon. Kijk voor meer acties op www.zwartewaterlandhelpt.nl.

Net als voorgaande jaren is er bij de studio in Onder de Luifel ook van alles te doen. Op donderdag begint om 19:00 de Bingo met als hoofdprijs €250,- en op vrijdag gaan teams vanaf 20:00 de strijd met elkaar aan tijdens de Grote Quiz. Op zaterdag is er een biljartmarathon en kan er 5Ball gespeeld worden.

Naast meedoen aan toernooien en acties kan er weer online geboden worden op de veilingtafel en kunnen er plaatjes aangevraagd worden tegen betaling. De driedaagse uitzending is te beluisteren via 107.3 FM en op de kabel via 104.1FM. en is te volgen via de livestream op de website.

De gehele opbrengst gaat naar de stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich sinds 2009 in om kinderen in opvangcentra een zo normaal mogelijke jeugd te geven. In Nederland slapen 33.000 kinderen niet in hun eigen bed. Het zijn vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Stichting Het Vergeten Kind helpt deze kinderen door ze een plek te geven waar ze kunnen spelen en ontspannen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500