Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeenten steken energie in duurzaamheid

Geplaatst op: 16 december 2015

De wethouders en ambtenaren van de gemeenten Dalfsen, Staphorst, Steenwijkerland  en Zwartewaterland toosten op een geslaagde voortzetting van hun samenwerking op het thema duurzaamheid.

De gemeenten Dalfsen, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland hebben tussen 2012 en 2015 intensief samengewerkt aan energiebesparing en duurzame energie binnen het samenwerkingsverband Nieuwe Energie Noord-West Overijssel. In partnerschap met de provincie Overijssel en met uitvoeringspartners ROVA en Rendo zijn mooie projectresultaten neergezet en is veel geleerd. De wethouders van de vier gemeenten zijn enthousiast over verdere samenwerking op het thema duurzaamheid.

Voor de periode 2016 – 2017 staat versterking van het duurzaamheidsbeleid en versnelling van de energietransitie in de regio centraal. De vier gemeenten zullen de komende jaren vooral inzetten op kennisdeling, communicatie en het ondersteunen en activeren van lokale initiatieven. Thema’s als energiebesparing, asbestverwijdering, duurzame dorpen en duurzame energie staan centraal binnen de 13 projecten die gezamenlijk worden opgepakt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500