Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Prachtige kerstsfeer aan de Dissel

Geplaatst op: 18 december 2015

De Dissel was vrijdagmiddag- en avond omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. En die werd nog druk bezocht ook. “Rond 18.00 uur was het hartstikke druk, we wisten niet wat we meemaakten. Prachtig”, zegt Sander Brouwer die de markt voor Refilwe organiseerde.

En de kerstgedachte zat er ook goed in aan de Dissel. “Wij hebben elk jaar een rolladeactie. Vorig jaar konden mensen die bij ons ophalen en hadden we één kraampje. Dat liep zo goed dat het is uitgegroeid tot een complete markt. En het mooiste is dat alle buren belangeloos meewerken. Iedereen heeft wat gemaakt of ingekocht dat ze hier verkopen. En de opbrengst is voor Refilwe. Geweldig.”

De saamhorigheid aan de Dissel is niet nieuw, want de buurt is hecht en organiseert veel. De kerstmarkt is daar een mooi en sfeervol vervolg op. Optredens waren er van kinderkoor Uniek en om 20.00 uur van Sjofar. De grootste drukte was toen al achter de rug, maar de buurt en de aanwezigen genoten nog volop van die echte decembersfeer.

Hoeveel de markt heeft opgebracht, is nog niet bekend. Brouwer denkt dat dit ook nog wel even kan duren. De bakjes bij de kramen zitten immers goed vol.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500