Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ZwartewaterlandHelpt met zeker 10.000 euro

Geplaatst op: 21 december 2015

De negende editie van de radiomarathon ‘ZwartewaterlandHelpt’ heeft afgelopen weekend het voorlopige bedrag van €10.025,92 opgeleverd. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Het Vergeten Kind. Naast het mooie bedrag werden er 1365 cadeautjes ingezameld.

Na 65 uur plaatjes draaien in de tijdelijke studio in Onder de Luifel staat de teller van de actie ‘ZwartewaterlandHelpt’ momenteel op ruim €10.000. Bovenop het voorlopige eindbedrag komt nog de opbrengst van de dart- en spinningmarathon die in januari worden gehouden. De afgelopen drie dagen stonden in het teken van Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich sinds 2009 in om kinderen in opvangcentra een zo normaal mogelijke jeugd te geven.

De verenigingen in Zwartewaterland hadden weer massaal gehoor gegeven aan de oproep om een actie te organiseren tijdens de radiomarathon. Zo werd er onder anderen weer gebiljart in Onder de Luifel, getennist bij ‘De Vleger’, was er een klaverjastoernooi bij Olympia en vond er een zaalvoetbaltoernooi plaats in sporthal de Prinsenhof. Zwem- en Reddingsbrigade Zwartewater Ratten Hasselt zwommen met hun marathon maar liefst 1.050 euro bij elkaar.

Een ware rage bleek dit jaar ‘kaal voor het goede doel’. Initiatiefnemer Peter van den Berg nam in de studio afscheid van zijn lange haar. Maar liefst 1.515 euro bracht de paardenstaart op. De helft van dit geld gaat naar Het Vergeten Kind en de andere helft naar het door Van den Berg zelf gekozen doel Kika. En niet te vergeten een mooie paardenstaart voor Stichting Haarwensen. In navolging van het initiatief van Van den Berg gingen er massaal mannen kaal voor het goede doel. In totaal leverde dit nog eens ruim 700 euro op.

Naast de vele acties konden er weer plaatjes aangevraagd worden tegen betaling, werd er in de hele gemeente gecollecteerd en kon er weer online geboden worden op de veilingtafel. Deze werd weer mogelijk gemaakt door de winkeliers uit Zwartewaterland. Voor het eerst kon een deel van de gedoneerde artikelen gewonnen worden tijdens de Bingo. Met ruim 50 deelnemers werd hiermee bijna 700 euro opgehaald.

Stichting Radiomarathon kijkt terug op een geweldige editie en nu al een prachtig bedrag. En we zijn er nog niet. Na de dart- en spinningmarathon op 16 januari wordt de definitieve opbrengst bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500