Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weidegreven feestelijk opgeleverd

Geplaatst op: 22 december 2015

Maandag heeft Wetland Wonen de grootschalige renovatie van het seniorencomplex Weidegreven in Genemuiden met een aantal bewoners feestelijk afgesloten. De renovatie betrof 23 huurappartementen nabij woonzorgcomplex De Meente. De appartementen werden zowel aan de buitenkant als de binnenkant flink aangepakt.

De appartementen kregen een grotere slaapkamer en badkamer, waardoor het gebruiksgemak voor de bewoner is toegenomen. Ook werden ze geïsoleerd en is er in ieder appartement een cv-ketel geplaatst. Hierdoor is het wooncomfort verhoogd en energiekosten verlaagd. Alle appartementen hebben nu energielabel A. Dit past in het streven van Wetland Wonen om haar woningvoorraad in 2020 op gemiddeld energielabel B te hebben. De appartementen zijn voorzien van een video-huistelefoon, zodat de bewoner weet wie er voor de deur staat en het veiligheidsgevoel toeneemt. De gangen in het gebouw zijn geschilderd en hebben nieuwe vloerbedekking gekregen.

Weidegreven heeft ook nieuwe frisse gevels en een nieuwe entree gekregen, waardoor het nu weer eigentijdse uitstraling heeft. Tot slot wordt de tuin aangepakt. De werkzaamheden werden gefaseerd uitgevoerd en waren zo ingrijpend dat de bewoners tijdelijk moesten verhuizen naar het tegenoverliggende woonzorgcomplex de Meente. Daar werd een aantal appartementen speciaal hiervoor ingericht. Dit verliep zonder problemen.

De feestelijke afronding met de bewoners en vertegenwoordigers van bouwbedrijf Geveke en Team 2 architecten vond plaats in het restaurant van woonzorgcomplex de Meente.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500