Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bezinnen (column Wim Rietman)

Geplaatst op: 23 december 2015

Nog een paar dagen en dan behoort 2015 tot de geschiedenis. Zo aan het eind van het jaar past het om eens even rustig terug te kijken. Eigenlijk is dat een soort van rekensom. In de loop van een jaar heb je wat plussen en ongetwijfeld ook wat minnen. Aan het eind van de rit zie je dan wel wat er onder de streep overblijft. Als er al wat overblijft.

Een dikke plus was bijvoorbeeld dat Gordon heeft aangekondigd een streep onder zijn zangcarrière te zetten. Geen dag te vroeg trouwens. Nu nog een streep door z’n tv-programma’s. Marco Borsato daarentegen blijft maar nieuw materiaal uitbrengen. Dat is dan weer een vette min.

Voor wat mezelf betreft was het een bewogen jaar. Veel gedaan, veel gezien en op veel plekken geweest. Op behoorlijk wat zaken kijk ik met tevredenheid terug. Maar als je dan plotseling in je naastenkring met een ernstige ziekte geconfronteerd wordt, dan zijn vermeende hoofdzaken in één klap nog maar onbeduidende bijzaken.

Afgelopen vrijdag sloten we met het bedrijf het jaar af. Dat gebeurt bij ons bij een lokale horecagelegenheid. Wie zin heeft die komt. Biertje, balletje gehakt en vooral lekker bijpraten met collega’s die je niet dagelijks ziet.

Toen ik in opperbeste stemming even een plasje ging plegen, raakte ik kort in gesprek met een plaatsgenoot. Niet zo gek veel ouder als ik. Baan kwijtgeraakt. In de bijstand gekomen en onlangs getroffen door een hartinfarct. Het leven is niet altijd eerlijk. Mijn stemming was ineens een stuk minder toen ik weer bij de jongens aan tafel aanschoof.

Dinsdagavond bij het prijsbiljarten maakte ik een praatje met een oude bekende. Nog niet zo lang geleden is hij zijn vrouw verloren aan die vreselijke ziekte. Hij kon er goed over praten, maar achter zijn lach zag ik ook zijn verdriet.

Zo maar een paar gebeurtenissen die je wel even aan het denken zetten. Persoonlijk ben ik er een meester in om me druk te maken over van alles en nog wat. Dat is nou één keer de aard van het beestje. Maar dit is de tijd van het jaar om ook eens even te relativeren. Even stil staan bij het leed van een ander, maar ook genieten van alle mooie dingen die het leven te bieden heeft. Voor het nieuwe jaar hoopt ieder mens op geluk in al zijn facetten op het gebied van werk, geld en liefde. U mag het wat mij betreft allemaal hebben. Maar ik wens u vooral een goede gezondheid toe!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500