Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

5000 bezoekers voor ‘Hasselt’

Geplaatst op: 26 december 2015

Het afgelopen jaar is voor het Toeristisch Informatie Punt Hasselt een dienstbaar jaar geweest. We kunnen terugkijken op een succesvol seizoen, aldus Wim Zwitser.  Heel veel activiteiten zijn er georganiseerd voor Hasselters en toeristen. 750 mensen beklommen de toren en zagen de stad van boven. 250 mensen hebben een rondleiding door het oude Stadhuis gekregen.

Wim Zwitser,  voorzitter van het Tip en vrijwilliger van de maand april, spreekt van een mooie ontwikkeling om Hasselt steeds beter op de kaart te zetten. Bijna 100 wandelaars op het Jabikspaad en het Jacobspad deden het stadhuis aan op hun route. De Europese pelgrimsroutes worden door steeds meer mensen bewandelt. Op weg naar Santiago de Compostella of in komende jaren in omgekeerde volgorde naar Santiago aan het Wad. En onderweg Leeuwarden aandoen als culturele hoofdstad 2018.  De TIP-ers zelf hebben het afgelopen jaar een groot deel van de route gelopen . Ook een 40tal fietspelgrims werden gastvrij ontvangen in het stadhuis. Doe eens een dag Hanzestad Hasselt, met huifkar boottochten en een te lange Amerikaanse schoolbus. Diverse speurtochten door het van Stolkspark en de binnenstad. Paaseieren zoeken, schoolklassen rondleiden, het was een plezier om te organiseren.

Een succesvolle ‘Open Monumentendag’ het ‘Gebiedsfestival IJsseldelta’ met allerlei streek hapjes en recent de nachtelijke torenbeklimming. Maken van nieuwe folders en boekjes o.a. over het Carillon, mede dankzij de enorme inzet van een tiental TIP-ers willen we de binnenstad van Hasselt aantrekkelijk houden voor toeristen. In het Oude Stadhuis zijn allerlei streekproducten en kadootje te koop van o.a. ‘De Linde’ en Kalter Aardbeien. Twee van de vrijwilligers volgden de cursus van het Nationaal Landschap IJsseldelta met succes en mogen zich nu ‘Ambassadeur van de IJsseldelta’ noemen, compleet met schild op de gevel van het Oude Stadhuis. Ze weten alles van de prachtige streek die omgrenst wordt door Hasselt, Kampen en Zwolle en het IJsselmeer. De Mastenbroekerpolder als parel en oudst aangelegde polder van Nederland; de ambassadeurs vertellen er u alles over. Komend jaar zetten we onze schouders er weer onder, openen het TIP weer in April en in tussentijd bereiden ze zich voor op nog meer informatievoorziening voor de Toerist die onze mooie Hanzestad wil bezoeken. En laten we wel wezen: al dat bezoek brengt geld in het laatje van onze stad en van de ondernemers in Zwartewaterland en de IJsseldelta. Mensen bedankt zegt Wim glunderend. ‘Dat geeft een Zwitser-leven’ gevoel. En steek komend jaar uw licht weer op bij het TIP.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500