Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gaellemuun (5)

Geplaatst op: 4 januari 2016

Plat op de buik... foto: Erik Eenkhoorn

Gaellemuun waarin de redactie van Genemuiden Actueel bijzondere plekken in Genemuiden beschrijft. Hoewel inzendingen van lezers overigens ook van harte welkom zijn. Dit keer een bijdrage van Erik Eenkhoorn, die het mooiste plekje van Genemuiden even buiten de stad zoekt.

“Iets buiten Genemuiden, ik denk een kleine kilometer, bevindt zich het mooiste plekje van de omgeving. Tegen zonsondergang fiets ik er regelmatig naar toe met mijn cameratas mee. Ik fiets dan naar de pier van het Zwarte meer bij het Scheepvaartgat.

Wat de pier het mooiste plekje van deze omgeving maakt? Ik denk in de eerste plaats de rust die daar is. Op een zwoele zomeravond kun je er heerlijk fotograferen. Zo af en toe een bootje die langs vaart, maar verder niks. Je hoort de vogels nog fluiten. De kiekendief die over vliegt en de aalscholver die zijn vleugels droogt op één van de palen van het Scheepsvaartgat. Je kijkt naar het Vogeleiland, waar van alles te zien is, de zon duikt de polder in en de Vijf Gebroeders of ZS13 komt nog langzeilen… Voor een fotograaf die van rust, natuur en water houdt is dit dus de ultieme plek, dicht bij huis, om te fotograferen!

Maar…. Ga er nu niet allemaal tegelijk naartoe, want dan is de rust wel verdwenen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500