Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Luiten wint de Felix Accountants Cup

Geplaatst op: 4 januari 2016

Dinsdag vond in Genemuiden de spannende finale plaats van de Felix Accountants Dressuur Cup. In drie selectiewedstrijden konden ponycombinaties uit hele land in alle klassen zich strijden voor finale plaatsen. In iedere rubriek kwam in de finale een rubriekswinnaar naar voren. de combinatie met de hoogste score van alle rubriek mocht zich tevens winnaar van de Felix Accountants Dressuur Cup 2015 noemen. De eer was voor de Groningse ruiter Marten Luiten, die in het Z2 de winnende score van 70,45% neerzette.

Marten Luiten komt uit Winschoten en heeft meerdere pony’s onder het zadel. Dit jaar deed hij voor het eerst mee aan de Felix Accountants Dressuur Cup. Met Goldwin Hoeve’s Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn) noteerde hij 70,45% in de finale proef van het Z2. “Het ging ook heel goed. Movie Star stond er heel fijn aan en hij bleef heel mooi ontspannen. Van te voren had ik niet verwacht dat ik zou winnen. Ik vind het natuurlijk heel leuk dat ik gewonnen heb. Het waren ontzettend leuke wedstrijden om te rijden. Alles was super georganiseerd en de prijzen in de finale waren echt heel erg mooi”, vertelt de veertienjarige ruiter blij.

Marten Luiten traint bij internationaal Grand Prix-amazone Christa Larmoyeur. Ondanks het feit dat de combinatie nog niet zo lang uit komt op dit niveau zijn de resultaten tot nu toe zeer aansprekend. Begin december debuteerden ze op internationaal niveau met direct een B-kaderscore. Begin januari staat hun volgende internationale wedstrijd op het programma in Drachten. Daarna volgen de Groningse kampioenschappen en dan wellicht het Nederlands Kampioenschap. Vorig jaar werd de combinatie Nederlands kampioen in het Z1. Verder staan de kadervormingwedstrijden van de Felix Juristen Cup op het programma.

De jonge ruiter is heel enthousiast over Movie Star, die zijn familie samen in eigendom heeft met de fokster Hilde Drent. “Ik ben hem gaan rijden toen hij net zadelmak was. Dat is nu ongeveer 2,5 jaar geleden. Vanaf het eerste moment heeft hij het heel goed gedaan. We zijn heel snel door alle klassen gegaan. Het is echt een meewerker en hij doet alles met heel veel gemak. Als je een oefening een paar keer hebt gereden, dan doet hij het gewoon.”

De top vijf in de finale zat heel dicht bij elkaar. Jinke Koopmans was rubriekswinnaar in de B met Coelenhage’s Ferro (v. Nia Domo’s Bolero). Zij behaalde 70,33% en werd daarmee overall tweede, achter Luiten. De derde plaats was eveneens voor een combinatie uit de B en wel voor Mirthe Bakker met Larapinta (v. Nucari), met een score van 69,5%.

Imme Schraag had de hoogste score in het L2 met 69,33% en mocht daarmee overall als vierde opstellen met Starlight (v. Kinka’s Boy). De vijfde plaats was voor de zeer succesvolle combinatie bestaande uit Kimberly Pap en Pippin’s Pride (v. Wengelo’s Ricardo). Ze wonnen het M2 met 69,17%. Jolien Felix en Spetter (v. Bolster Goldleaf) waren met 69% de beste van het L1 en werden overall zesde.

Rubriekswinnaar in het Z1 was Ilse Volkering. Met Wise Guy (v. Bodo) behaalde ze een score van 66,18%. In het M1 was de hoogste score voor Amarens van der Wal en Oosting Hestella (v. Heitrak’s Marvin) met 63,5%.

Dit jaar was de vierde editie van de Felix Accountants Dressuur Cup. Een cyclus van drie wedstrijden wordt gevolgd door een spannende finale, waar veel prijzen te winnen zijn. Het is een geweldig podium voor jonge ponyruiters in alle klassen met pony’s van klein tot groot.

De Felix Accountants Dressuur Cup is een initiatief van drie verschillende rijverenigingen en wordt, naast verschillende andere bedrijven, ondersteund door hoofdsponsor Felix Accountants. Het doel van de Felix Accountants Dressuur Cup is om de dressuur voor jongeren naar een hoger niveau te tillen. Ponydressuur op hoog niveau in de regio, maar deelname is open voor combinaties uit het hele land.

Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/felixaccountantsdressuurcup

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500