Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Storing brug door ijzel en kou

Geplaatst op: 6 januari 2016

Foto Jan van Kleef

De storing aan de brug over het Meppelerdiep is dinsdag veroorzaakt door een combinatie van ijzel en kou. Dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat woensdag. “De ijsspanning heeft een sensor geactiveerd, waardoor de brug omhoog bleef staan. We gaan daarom vanaf nu vaker controleren op ijsvorming”, aldus de woordvoerder.

Daarnaast speelde de kou een rol. “Daardoor traden er veranderingen in de stroomtoevoer op. Het aantal ampère veranderde. Dat heeft te maken met de software en die hebben we nu aangepast, waardoor de verwachting is dat dit probleem niet opnieuw optreedt.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500