Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Liefde in tijden van Alzheimer

Geplaatst op: 7 januari 2016

Op maandag 25 januari gaat het in het Alzheimer Trefpunt in Zwartewaterland over ‘liefde in tijden van Alzheimer, aan de hand van het boek ‘Dan wappert mijn hart naar je toe’.

Spreker is mw. Janneke Harmsen, auteur van het boek. Dick, de man van Janneke, is 65 als de eerste verschijnselen van dementie zich bij hem openbaren. Het dagboek dat Janneke tijdens zijn ziekte bijhoudt, gaat over zijn ziekte, maar ook over haarzelf en wat zij als partner kwijt is. ‘Dan wappert mijn hart naar je toe’ is een ontroerend, geestig en openhartig document. Het verhaal geeft een uniek inzicht in het verloop van de ziekte, maar ook in de gevolgen van de ziekte voor partner, familie en vrienden.

De avond is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. De avond wordt gehouden in Woonzorgcentrum ‘De Meente’, Dorus Rijkersstraat 2 in Genemuiden. De inloop met koffie/thee is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

De entree en koffie/thee bij binnenkomst zijn gratis. Overige consumpties kosten € 1,- per stuk. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie: Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland, tel. 06 13014955, of e-mail kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500