Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sponsoren blijven maar toestromen bij Sportclub

Geplaatst op: 8 januari 2016

Van Lente en Elthingh aan de stamppot van Lammy. Foto Helmich Lubberts

Sportief en organisatorisch gezien was 2015 voor Sportclub Genemuiden een slecht jaar, maar desondanks blijft de businessclub maar groeien. Vrijdagavond stelde Raymond van Dijk nog eens twintig nieuwe leden voor tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Zij konden onder meer genieten van een toespraak van oud-proftennisser Jacco Elthingh.

Ook voorzitter Berend van Lente nam het woord. Zijn voorganger Willem van der Haar sprak vorig jaar over verbinden en stapte drie dagen later op. Van Lente verwees nog even kort naar het slechte jaar. “Voor de wereld was het een bewogen jaar met alle aanslagen, en sportief gezien was het ook een drama met de uitschakeling van Oranje. Bij Sportclub waren er veel organisatorische problemen en het eerste degradeerde uit de Topklasse. Toch waren er ook hoogtepunten. ADO-trainer Henk Fraser zei onlangs nog dat de nederlaag tegen Sportclub zijn dieptepunt was. Dat is toch mooi om te horen…”

Van Lente verbond het wereldleed ook met de vereniging. “Je kunt er op wachten dat er straks ook bij ons vluchtelingen aan de deur staan die willen voetballen. Vroeg of laat gebeurt dat en daar moeten we op voorbereid zijn”, aldus de voorzitter, die ook nog andere uitdagingen aan zijn hoofd heeft. Richting sportwethouder Dick Visserman: “Er is een brief naar je onderweg waarin we hopen op subsidie voor veld vier en een grasstrook achter de Sportlaan. Verder hopen we dat er in de zomer nieuw kunstgras ligt op veld 5. Ook zijn we ver met Led-verlichting en een nieuw alarmsysteem, waarmee we ongenode gasten buiten de deur houden. En we hebben de legionella-aanpak in kleedkamers 1 en 2 achter de rug.”

De voorzitter wees ook op het nieuwe sponsorbord dat vrijdag mooi verlicht was. “En ik ben er trots op dat we zoveel sponsoren hebben. Fantastisch om te zien hoeveel mensen hier zijn.” En over de sportieve ambities: “We hopen nog steeds op een periodetitel of het kampioenschap, al wordt dat laatste natuurlijk heel moeilijk. Of Harkema moet in elkaar storten.”

Na het betoog van Van Lente werden de twintig nieuwe sponsoren voorgesteld. Daarna sprak Jacco Elthingh over wat nodig is voor succes. Heel veel uren maken, incasseringsvermogen en goed communiceren zijn voorwaarden. Elthingh noemt zichzelf meer een voetbaldier dan een tennisman. Zelf speelde hij voor en na zijn tennisloopbaan lang voetbal, zijn kinderen spelen bij SV Epe, zijn vader was verzorger van WHC en zelf ik hij ook nauw betrokken bij SV Epe.

Die voetballiefde zat ook diep bij zijn tennismaat Haarhuis, biechtte Elthingh vrijdag op. “Tijdens onze Wimbledon-finale zag ik mijn vader steeds seintjes naar hem geven. Ondertussen speelde hij gewoon slecht. Ik vroeg me af wat er aan de hand was. Wat bleek: mijn vader hield Paul op de hoogte van de stand bij de WK-kwartfinale Nederland-Argentinië. Die werd gelijktijdig met onze wedstrijd gespeeld. Pas toen die was afgelopen, kon meneer Haarhuis zich weer op onze Wimbledon-finale richten….en die wonnen we alsnog.”

Uiteindelijk gaat het om de ‘constante factor’, vindt Elthingh. “Federer is een betere tennisser dan Djokovic, maar die staat op het einde van het jaar op nummer 1. Het gaat niet om dat ene hoogtepunt, maar om constant presteren over een lange periode”, wees hij ook nog even naar het duel Sportclub Genemuiden – ADO.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500