Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers aanwezig op TT-circuit

Geplaatst op: 11 januari 2016

Enkele Zwartewaterfokkers waren vorige week aanwezig op de Bondsshow op de TT-baan in Assen. Daar waren meer dan 8500 dieren te bewonderen.

Op dinsdagmiddag vertrokken ook enkele leden van de Zwartewaterfokkers met een transporter vol dieren naar Assen om deze in te kooien. Op de heenreis reden we er nog vlot naar toe maar de terugweg was er vanwege de ijzel een met hindernissen. Op donderdag vertrokken wederom enkele leden hier naar toe en was men erg benieuwd naar het oordeel van de keurmeesters betreffende hun dieren welke op woensdag waren gekeurd.

Johan Barneveld die meestal met zijn Toulouse ganzen en Barnevelder krielen op pad is had hier zijn grote hoenders de Duitse kruipers ingezonden en deze deden het met 2 maal ZG en 2 maal F voortreffelijk, de grote Leghorns van de Comb. van Raalte 4 x ZG en 1 x F deden hier weinig voor onder. Bij de dwerghoenders een aantal Hollandse krielen van Harm Bruins met 3 x ZG en 2 x F als beoordeling en de Hollandse kuifhoenders van Dick Nijland 1 x G 4 x ZG en 1 x F en Dick had in dit ras ook nog trio’s ingestuurd welke 2 x G en 1 x F behaalden, de Wyandotten van de Comb. Withaar 1 maal G 1 maal ZG en 1 maal F en de Java krielen van de Comb. van Raalte 2 x ZG.

Bij de sierduiven was Karst Visscher met 2 rassen aanwezig en zijn Show racers noteerden 1 x G en 2 x ZG zijn Oud Hollandse meeuwen 4 x ZG en 1 x F en dan was de Comb. Beens nog vertegenwoordigd met watervogels waarbij de Bahama pijlstaarten 2 x ZG, de Mandarijnen 1 x G en 1 x ZG en de Chili talingen 1 x G en 2 x ZG predikaten veroverden. Tot slot de konijnen de Klein zilvers van de Comb. Beens 3 x ZG, in dit ras de dieren van Comb t’Ermhuus 1 x ZG en hun Hollanders 1 x G 4 x ZG en 1 x F, de Nederlandse hangoor dwergen van Jans Harm Vos behaalden alle drie ZG.

Tot slot nog enkele dieren van de jeugdleden Wout van Dijk behaalde met zijn Alaska’s 1 x G en 2 x ZG en de Klein zilvers van Lars van Dijk deden met 1 XG en 2 x F het geweldig goed. Voor de meesten was dit tevens de laatste show van het seizoen 2015-2016 en is men nu al weer druk om te kijken welke dieren men zal in zetten voor de fok.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500