Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meer dan 10.000 euro opgehaald met spinningmarathon (update video)

Geplaatst op: 16 januari 2016

In totaal 10.425,00 euro is opgehaald tijdens de spinningmarathon bij STG De Eendracht aan de Koppel in Genemuiden. Een geweldige opbrengst vindt Amanda van Steenselen van de organiserende Zwartewaterland Helpt. Het betreft alleen de opbrengst van de spinningmarathon, dus de fietshuur en het sponsorgeld van de deelnemers. De opbrengst van de veiling komt daar nog bij. Vorige keer werd ‘maar’ 5200 euro opgehaald.

De spinningmarathon duurde van 14.00 tot 20.00 uur, deelnemers konden een fiets huren voor 12,50 euro per uur. Sommige fanatiekelingen huurden de fiets zolang als het evenement duurde (6 uur dus) en probeerden de hele ‘rit’ af te maken. Zoals Henri Jansen uit Hasselt die het een ‘leuke uitdaging voor jezelf’ noemde. Veel deelnemers lieten zich daarnaast ook nog sponsoren door familie en vrienden, zoals Jansen die 272 euro inbracht voor Zwartewaterland Helpt.

Zwartewaterland Helpt is een goededoelenactie voor heel Zwartewaterland die in december plaatsvindt. De grootste actie is de Radiomarathon in café Onder de Luifel in Hasselt. Dit keer gaat de opbrengst naar Het Vergeten Kind, die zich inzet voor mishandelde, verwaarloosde, gevluchte en misbruikte kinderen die daardoor geen normale jeugd hebben. De stichting zegt zichzelf zo snel mogelijk overbodig te willen maken, maar kan nu nog iedere cent goed gebruiken voor het verbeteren van de leefomgeving binnen de opvang (praktische producten, maar ook speelgoed, speeltoestellen enzovoort), evenementen voor verwaarloosde kinderen en voorlichting op scholen, bedrijven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500