Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw succes voor Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 17 januari 2016

De Zwartewaterruiters hebben opnieuw een succesvol weekeinde achter de rug. Tessa ten Klooster en Lisanne Kanis werden bijvoorbeeld kringkampioen dressuur. De ponyruiters reisden af naar IJsselmuiden en de paardenruiters mochten hun prestaties op eigen bodem laten zien. Alène Roeland was succesvol in Wezep.

Tessa ten Klooster kwam op de Kringkampioenschappen aan start met haar pony Troy. De combinatie zette een goede proef neer in de klasse L1. De jury gaf haar 183 en 187 punten. Hiermee waren Tessa ten Klooster en Troy de beste combinatie en mochten de titel Kringkampioen in ontvangst nemen. Lisanne Kanis reisde met haar twee pony’s af naar de Kringkampioenschappen en mocht ook twee keer de titel Kringkampioen op haar naam schrijven. Met haar pony Leuns Veld’s Yrian liet ze in de klasse L1 categorie D/E een nette proef zien en kreeg mooie scores van 206 en 209 punten. Deze prestatie was goed voor de tweede prijs en de titel Kringkampioen van de klasse L1 categorie E. In de klasse M1 categorie D/E zette Lisanne Kanis met Elavsca een goede proef neer en kreeg van de jury topscores van 211 en 195 punten. Met dit resultaat legde Lisanne Kanis beslag op de eerste prijs en de titel Kringkampioen. Alle bovenstaande combinaties zijn afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen op 13 februari a.s. in Denekamp.

Bij Hippisch Centrum de Zwartewaterruiters werden de Kringkampioenschappen voor paarden verreden. Op vrijdag 15 januari jl. maakte Louanne Eenkhoorn met Clinton haar debuut in de zware klasse Z1. De combinatie zette een goede proef neer en won de tweede prijs met mooie scores van 211 en 217 punten. In de klasse B reed Erika Henniphof met Enouk een goede proef. Met 197 en 208 punten mochten zij de tweede prijs mee naar huis nemen. In de klasse M1 kwam Jenine Altena aan start met Viva Viënto. De combinatie liet een goede proef zien en met 191 en 187 punten wonnen zij de tweede prijs. Giovanna Slurink kwam met Dievittorio aan start in de klasse M2. De combinatie reed een nette proef en kreeg van de jury 187 en 191 punten. Met dit resultaat legde zij beslag op de tweede prijs. Alle bovenstaande combinaties zijn afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen op 30 januari a.s. in Denekamp.

Alène Roeland is met haar paard Anouk afgereisd naar een springwedstrijd in Wezep. De combinatie sprong in de hoge klasse Z een goed parcours en won de vierde prijs.

Op zaterdag 9 januari jl. heeft Anne-jet Harms met Bandit in de klasse B categorie A/B/C de zesde prijs behaald op het Kringkampioenschap. Met dit resultaat heeft zij zich geplaatst voor de Regiokampioenschappen op 30 januari a.s. in Lonneker.

Op zaterdag 2 januari jl. heeft Joel Zwanepol deelgenomen aan de springwedstrijd voor pony’s in Genemuiden. In de hoge klasse M heeft hij met Sunflower een foutloos en snel parcours neergezet. Hiermee legde hij beslag op de eerste prijs.

Briëtt Breman maakte op 28 december jl. haar debuut in de klasse L2. Ze zette met haar pony Krista een mooie proef neer en won met 198 punten de eerste prijs.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500