Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bieb zet E-books in de schijnwerpers

Geplaatst op: 18 januari 2016

Bibliotheken zetten sinds 15 januari hun e-bookcollectie met ruim 10.000 titels in de schijnwerpers. Spannende, romantische, jeugd- of informatieve boeken digitaal lezen is steeds eenvoudiger. Een gevarieerde groep schrijvers twittert ter ondersteuning van de e-bookcampagne een maand lang om de beurt over zijn of haar favoriete titel onder de hashtag #FavEbook om alle potentiële lezers het gemak en plezier van e-books te laten ervaren.

Aan de twitterestafette doen onder andere mee: Kluun, Abdelkader Benali, Franca Treur, Paul van Loon, Loes den Hollander, Ronald Giphart, Iris Boter, Guus Kuijer en nog vele anderen. Ook auteurs van informatieve boeken zoals oud-hockeycoach Marc Lammers, YouTube-fenomeen Bardo Ellens, culinair journalist Felix Wilbrink en meditatieleraar en muzikant Tijn Touber twitteren mee.

Uit de collectie van 10.000 titels worden uitgelicht: Tonio van A.F.Th. van der Heijden, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Ik verzin dit niet van Sylvia Witteman, Vader van Karl Ove Knausgård, Lionel Messi van Leonardo Faccio, De thuiskomst van Anna Enquist, De aanslag van David Baldacci, Oorlog en Vrede van Tolstoj en nog veel meer.

Iedereen die lid is van een openbare bibliotheek kan e-books lenen. Tot nu toe hebben zo’n 240.000 mensen een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 miljoen e-books uitgeleend. Het lezen van e-books van de Bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk als je lid bent van de Bibliotheek.   Na het aanmaken van een webaccount met je lidmaatschapsnummer kun je e-books ‘ophalen’ en  je boekenplank vullen (voorlopig tot 10 titels tegelijkertijd) en lezen waar en wanneer je maar wilt, dus ook offline. Speciaal voor de E-book liefhebbers is er nu ook een digitaal abonnement waarmee je alleen de E-books kunt lenen.

Mijn favoriete E-book titel

Wil je ook laten weten wat je favoriete E-book titel is? Plaats dan via twitter je favoriete E-book titel. Gebruik altijd hashtag: #FavEbook in combinatie met ‘Mijn favoriete e-book is….’ Met het gebruiken van #welezennu kunnen de bibliotheekmedewerkers in Zwartewaterland ook nog eens terug zien wat de favoriete E-book titels in Zwartewaterland dan zijn!

Hans Hilbers houdt van kleurrijke en levendig beschreven personages

Hans Hilbers, directeur van de Bibliotheek Zwartewaterland, leest graag E-books. “Het grote voordeel van E-books vind ik de snelle beschikbaarheid van een titel. Denk maar eens aan de weersomstandigheden van laatst met al die ijzel. Dan hoef je niet de weg op om naar de Bibliotheek te gaan, maar kun je toch vanuit huis boeken lenen bij de Bibliotheek. Gewoon even downloaden!”

Zijn meest favoriete E-book is het boek ‘De verdediging’ van John Grisham. “In dit boek staan Grishams kleurrijkste en levendigst beschreven hoofdpersonen ooit. De verdediging is realistisch, humoristisch en onmogelijk weg te leggen. Kortom, het is John Grisham op zijn best.”

 

Voor meer informatie: www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500