Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK-zwemmers verbeteren 36 pr’s

Geplaatst op: 18 januari 2016

Op 16 januari zwom DEK deel 3 van de Nationale Zwemcompetitie in het nieuwe bad De IJsselslag in Zutphen. Bijzonder was, dat de zwemmers niet rond het bad een plekje vonden maar in een aparte ruimte hun beurt afwachtten. Dar maakte het lastig de prestaties van de clubgenoten te volgen. De meegereisde supporters hebben zo goed als mogelijk getracht dit gemis op te vangen.

De door de KNZB landelijk vastgestelde Nationale Competitiewedstrijden vinden over het hele land in hetzelfde weekend plaats. De wedstrijdgroep van DEK zwemt in de 2e klasse en heeft, per seizoen, 5 competitie wedstrijden op het programma staan. In het bad ontmoet DEK in de competitie de verenigingen: IJsselmeeuwen uit Zutphen, Hattoheim uit Hattem, Hokseberg uit ’t Harde en Flevo uit Nijkerk. In het totaal klassement heeft DEK met 11 concurrerende zwemverenigingen van doen.

DEK kwam in deze lange, gevarieerde  wedstrijd (39 programma’s) met 34 zwemmers aan de start. Er werden 36 persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering was voor Laurens van der Pligt: op de 25 meter Vlinderslag een verbetering met 147%. Martijn Gerritsen en Jorgen Gerritsen zetten beiden twee clubrecords op resp.  50 meter rugslag, 100 meter wisselslag en 100 meter vrije slag en 100 meter schoolslag. Gefeliciteerd!

Op de individuele nummers was DEK goed voor negen eerste plaatsen, zeven tweede plaatsen en vijf. derde plaatsen.

Op de estafettes was DEK goed voor twee eerste plaatsen, twee tweede plaatsen en twee derde plaatsen.

De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com.

Voor de komende zaterdag 23 januari staat een minioren wedstrijd voor de jongste zwemmers op het programma. Deze wordt thuis gezwommen in zwembad Bestevaer en begint om 17.15 uur.  Publiek van harte welkom.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500