19 april 2024 t’ Olde Staduus

Nieuwe nederlaag voor Ruutvoorn

Geplaatst op: 23 januari 2016

De dames van Ruutvoorn hebben de winter niet goed verteerd. Na een zware nederlaag vorige week, volgde vandaag een 1-3 tegen SVM uit Marknesse. In de eigen Overtoom konden de dames alleen de tweede set naar zich toetrekken. De andere drie gingen naar de polderbewoonsters.

S.V.M. is geen onbekende voor Ruutvoorn. Eerder in deze competitie won Ruutvoorn met 3-1 in Marknesse, waar SVM is gehuisvest. De teams speelden ook vriendschappelijk tegen elkaar, waarin wel duidelijk werd dat het onderlinge verschil niet heel groot was. Ruutvoorn had tot afgelopen zaterdag wel wat meer punten verzameld in de competitie. Na het verlies van afgelopen zaterdag schelen de ploegen elkaar nog maar 2 punten en staat Ruutvoorn op de 8e plek.

In de eerste set begon Ruutvoorn naar het leek niet scherp genoeg. Pass te scherp, aanval niet effectief genoeg en verdedigend te onrustig. Al snel keken de dames uit Genemuiden aan tegen een achterstand van 18-10. Ruutvoorn wist de servesdruk echter op te voeren en daarmee werd er zelfs ingelopen tot 24-24. Een netfout en een sterk blok van SVM maakten het 24-26 in het voordeel van Marknesse.

In de tweede set wist SVM weer vrij makkelijk uit te lopen. Dit keer was het Iris Hoekstra,die het gat weer dichttrok met een diepe, lastige serve. Verdedigend liep het daarna aan Genemuider zijnde beter waardoor ook de spelverdeelster beter in stelling gebracht kon worden. Dit verhoogde de aanvalsdruk en hiermee wist Ruutvoorn deze set binnen te halen. Setstand 25-20

In de derde en vierde set wist Ruutvoorn geen duidelijke vuist te maken. In de derde set kon Ruutvoorn prima mee komen maar werd er richting einde set niet genoeg afgemaakt. In de vierde set was dit nog een graadje erger. Met een voorsprong van 20-17 was het toch niet oncomfortabel voor de dames uit Genemuiden. SVM speelde echter de side-out om vervolgens rustig door te serveren naar 20-24. In deze fase was het vooral het aanvallend vermogen wat te wensen over liet.

SVM maakte de wedstrijd af en zo wordt het voor Ruutvoorn zaak om aanstaande vrijdag in Gorredijk goede zaken te doen. Om 21:00 spelen dan nummer 7 en 8 van de ranglijst tegen elkaar.