25 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub niet voorbij HZVV (video)

Geplaatst op: 23 januari 2016

Job van Dalfsen scoort twee keer

Twee doelpunten van Job van Dalfsen waren zaterdag voor Sportclub Genemuiden niet genoeg om HZVV te verslaan. De ploeg uit Hoogeveen ging met een 2-2 gelijkspel terug naar Drenthe. En daar viel op basis van het spelbeeld niets op af te dingen.

Dat Genemuiden een moeizame middag tegemoet zou gaan, was in het begin van het duel nog niet duidelijk. Na een wat aarzelende start lag de bal na vijf minuten al in de goal van HZVV. Job van Dalfsen wist de bal met een knappe kopgoal achter de Drentse doelman te werken. Een doelman die doorgaans in de A3 speelt en die vermoedelijk tot zijn grote schrik merkte dat hij zaterdag moest spelen. De spelerspas van de basiskeeper bleek een dag verlopen namelijk.

Ook Sportclub was overigens verre van compleet. Martijn Jansen, Jacco Riemens en Erik Rotman zaten bijvoorbeeld met lichte blessures op de reservebank en Tissingh zat helemaal niet bij de selectie. Daardoor was er een basisplaats voor Sijmon Eenkhoorn, Siebren Visscher en Job van Dalfsen. Die laatste was daarvan veruit de beste. Ook na zijn doelpunten had hij een aantal aardige acties.

In het eerste half uur speelde Genemuiden met de tegenstander. De passes van Lip kwamen aan, Korf soleerde erop los en achterin stond Van der Kooy als een huis. De kansen bleven komen, maar de trekker over halen was er niet bij. En daardoor gebeurde er opnieuw wat eigenlijk het hele seizoen al gebeurt: ineens lijkt er gemakzucht in de ploeg te komen, vallen er gaten en merken de tegenstanders dat er wat te halen valt. Zelfs het matige HZVV profiteerde. Eerst nog met twee waarschuwingsschoten binnen een minuut, maar daarna was het Frank Strijker die na 33 minuten de gelijkmaker binnen werkte.

Het goede spel van Sportclub was op slag voorbij. Combinaties werden spaarzaam en HZVV had eigenlijk geen gevaar meer te duchten. Direct na rust was het Pim de Jonge die de 1-2 binnenschoot. Hij stond zo vrij als de spreekwoordelijke vogel en doelman Flier kon de toch niet bijster sterke inzet niet pareren. Tien minuten later was het alweer gelijk via Job van Dalfsen. Die had daarvoor twee pogingen nodig, maar bleef koel genoeg om de 2-2 binnen te werken.

Daardoor zakte het niveau van de wedstrijd steeds verder weg. Beide ploegen konden geen aanspraak meer maken op meer. En zo begint Sportclub Genemuiden matig aan de tweede seizoenshelft. Een seizoenshelft waarin het pakken van de derde periodetitel eigenlijk cruciaal is. In de vorm van zaterdag wordt dat lastig, maar geluk bij een ongeluk is dat het duel nog uit de tweede periode stamt.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop met verdediger Mike van der Kooy

Mike Hzvv

Ook sprak Gert Jan namens Sportclub TV met dubbele doelpuntenmaker Job van Dalfsen