Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK neemt koppositie weer over

Geplaatst op: 25 januari 2016

Afgelopen zaterdag hebben de waterpoloërs van DEK de koppositie weer overgenomen van Steenwijk dankzij een 10-2  overwinning op Octopus H1 uit Wapenveld. De heren hebben de koppositie 2 weken geleden moeten afstaan in een onderling duel met hun directe concurrent Steenwijk dat met 6-4 verloren ging.

De heren speelde hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar tegen Octopus H1 uit Wapenveld, dit is altijd een beruchte tegenstander voor DEK. De wedstrijden zijn vaak spannend en gaan er ook altijd fysiek hard aan toe. Dat bleek ook wel want in het eerste partje legde de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk stil. En werd er met de aanvoerders gepraat en de waarschuwing gegeven dat de spelers minder fysiek moeten worden anders zou de wedstrijd worden gestaakt. Vooral het goede verdedigende werk van DEK opvallend en Octopus had daar moeite mee om er doorheen te komen. Het eerste partje had DEK ook een mooie 4-1 voorsprong.

Het 2de en 3de partje was het spel verloop gelijkwaardig aan beide zijde waren er verdedigende fouten waar de aanvallende partij niet van profiteerde. In de normale spelsituatie wisten de heren van DEK een paar doelpunten te scoren.

Het laatste partje moest ook nog gespeeld worden maar het humeur van de spelers van Octopus werd grimmiger met als gevolg een bloedneus voor een speler van DEK en ergens anders werd een elleboogstoot uitgedeeld uit frustratie door een speler van Octopus. De acties opzicht werden niet opgemerkt door de scheidsrechter dus dit had geen gevolg voor de speler. Maar DEK wist toch in het laatste partje 3 doelpunten te maken en zo waren de 3 punten binnen.

Door het grote verschil in doelpunten heeft DEK het verschil in doelpunten in de uitwedstrijd rechtgezet en een positief onderling resultaat in de competitie behaald. Dit kan aan het einde van het seizoen het verschil maken bij een gelijk aantal winstpunten.

Door deze belangrijke overwinning van DEK blijft het spannend in de top van de 4e klasse A. De top 4 van de competitie draaien nog mee voor het kampioenschap. Het is voor DEK belangrijk om nu geen onnodige punten te verliezen. DEK heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de directe concurrenten.

 

Eindstand: DEK H1 – Octopus H1, 10-2 (4-1,2-0,1-1,3-0)

 

Doelpuntenmakers: DEK Ruben Beens (3x), Bert Roeten (3x), Wim Visscher (2x), Dinand van Dijk (1x) en Patrick Bakker (1x)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500