Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK-zwemmers verzamelen medailles

Geplaatst op: 25 januari 2016

DEK zwom zaterdag thuis deel 3 van het Miniorencircuit en dat leverde weer veel knappe prestaties op. Bij een Miniorencircuit wedstrijd mogen de meer gevorderde zwemmers in de leeftijdsgroep Minioren en Junioren 1 (en2) van Regio Oost tegen elkaar strijden voor een medaille. We ontmoeten in het bad: Steenwijk ’34, ZV Zwartsluis, Hera’11 uit Raalte en ZV 44 uit Zwolle.

Er kwamen in deze wedstrijd 11 DEK-zwemmers aan de start die in de 16 programma’s mooi in de medailles zwommen: 4 maal goud (Lennard Beens tweemaal, Maritha de Jager en Isa Koobs), 3 maal zilver (Robin van den Berg, Arie de Jager, Isa Koobs) en eenmaal brons (Robin van den Berg). Iedereen heeft zich verbeterd: er zijn 16 persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering is voor Isa Koobs op de 100 meter wisselslag: 1.50.18. Daarnaast werden twee clubrecords gezwommen: door Maritha de Jager (400 meter vrije slag in 6.06.00) en door Isa Koobs. (de eerder genoemde 100 meter wisselslag).

De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com.

De volgende wedstrijden staan gepland op zaterdag 30 januari: De jongste zwemmers gaan naar Staphorst voor deel 3 van de Swimkick en de oudere zwemmers gaan naar Steenwijk voor een Regiosprintwedstrijd. Beide wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500