Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lenteheuvel opent winkel

Geplaatst op: 30 januari 2016

Zorgboerderij Lenteheuvel is uitgebreid met een winkel, ‘Theeschenkerij Thuus’, waar cadeau-artikelen, woonaccessoires en seizoensgebonden artikelen te koop zijn en uiteraard thee en koffie. Iedere donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur staan bewoner Pascalle Ulendorp samen met vrijwilligster Esther Dolderman voor de klanten in de winkel klaar.

Het assortiment bestaat uit door de deelnemers zelfgemaakte artikelen, aangevuld met bakproducten van de Bakzolder en meel van molen de Weert uit Meppel. In de winkel staat een nieuwe koffieautomaat en er zijn zitjes. Klanten kunnen gezellig en op hun gemak het assortiment bekijken onder het genot van koffie en thee en binnenkort wellicht met zelfgebakken lekkers erbij.

“Mensen hebben altijd leuk gereageerd op de spullen die wij hier maken”, vertelt Judith Teekens. “De artikelen stonden eigenlijk ‘verstopt’ in het atelier. Het is langzamerhand zo gegroeid en het is fijn dat de spullen een mooi plekje krijgen in de winkel. Iedereen is heel enthousiast. De winkel is een extra aanbod voor de dagbesteding en het motiveert de deelnemers. Ze zien nu ook daadwerkelijk, dat hun zelfgemaakte artikelen verkocht worden. Pas nog hebben de deelnemers dienbladen gemaakt. Als ze dan horen dat het voor de winkel is dan ‘gaan ze als een speer’. Als de artikelen af zijn mogen de deelnemers zelf de prijsstickers erop plakken en een plekje zoeken in de winkel. Zo helpen ze met het inrichten. Het is erg mooi geworden. Wij worden hier met z’n allen blij en gelukkig van.”

De ideeën voor de producten in de winkel bedenkt het team van Lenteheuvel. Ze kijken wat past in de winkel en wat de deelnemers kunnen maken. “De seizoensgebonden artikelen zijn nu bijvoorbeeld vetbollen voor vogels in kleurige kopjes. Dit is prima te doen voor de deelnemers en ik geniet er ook van. Thuis zou ik bijvoorbeeld één zo’n vetbolletje maken, nu maken wij er veel meer. Ik ben bloemist geweest en ik heb bij een bedrijf gewerkt dat sieraden maakt. Hier kan ik echt mijn creativiteit kwijt”, vertelt Esther enthousiast. Ze vervolgt: “Vorig jaar na de herfstvakantie ben ik hier begonnen. De kinderen zitten op de middelbare school en ik zat thuis. Hier op de zorgboerderij kunnen ze mijn hulp wel gebruiken. Ik vind het zo leuk op Lenteheuvel, dat mijn omgeving zegt dat ik ‘alleen nog maar’ over de boerderij praat. Het is een fijn plekje om te zijn.” Judith vult aan: “Ester is een rustpunt voor de deelnemers. Als ze bijvoorbeeld achter de naaimachine zit komen ze naast haar zitten kleuren of even een praatje maken.”

In de winkel staat een piano. Iedere maandag is er een muziekuurtje voor de deelnemers. Dan speelt de stagiaire Lisanne Mellema op de piano en zingen ze samen liedjes. Judith: “Deze ruimte is niet alleen winkel. Het hoort bij echt bij de zorgboerderij, het is één geheel. Wij zijn er heel blij mee, maar het is vooral voor de deelnemers, want die staan hier op de eerste plaats.”

Zorgboerderij Lenteheuvel heeft een eigen facebookpagina waar ook artikelen uit de winkel op geplaatst worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500