28 maart 2024 t’ Olde Staduus

Ruutvoorn weet weer wat winnen is

Geplaatst op: 30 januari 2016

De dames van Ruutvoorn wonnen met 1-3 bij middenmotor Reva. Met twee verliespartijen waren de Genemuidenaren buitengewoon haperend uit de winterstop gekomen. Tegen Reva ging de eerste set verloren, maar daarna won Ruutvoorn drie sets op rij.

De eerste set werd door Ruutvoorn goed begonnen maar gaandeweg de set was er toch te weinig rust in de pass en verdediging. Hierdoor kwam Ruutvoorn in de problemen en wist Reva net voor Ruutvoorns neus de set weg te kapen.

In de tweede en derde set was er genoeg servesdruk en kwam er meer rust in het spel. In het achterveld wist Suzanne Boschman veel ballen te verdedigen en aan het net scoorde onder meer Els Hermeler makkelijk. Met 25-21 en 25-18 werden deze twee sets ingenomen.

De vierde set kon Reva nog een keer alle zeilen bijzetten. Ruutvoorn was voorbereid op een lastige set, maar keek op een gegeven moment wel tegen een grote achterstand aan. De stand was op een gegeven moment 17-9 in het voordeel van Reva. Dan is winst allesbehalve zeker. Door het hoofd koel te houden en de concentratie hoog werden er goede servesseries gemaakt en werd de achterstand ingelopen. Het werd 24-24 en na nog twee spannende punten was het Ruutvoorn dat met 4 punten in de zak weer kon afreizen naar Genemuiden.

Aankomende donderdag spelen de dames in Heerenveen een inhaalwedstrijd tegen OSK.