Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sex sells?! als thema bij Good2Know

Geplaatst op: 30 januari 2016

De drijvende krachten achter 'Good2Know'. Tekst en foto: Enrico Kolk

Romeo en Julia is het ultieme liefdesverhaal, vinden de organisatoren van Good2Know. Een goed thema dus om vlák voor Valentijnsdag over te praten op de vierde Good2Know-avond. Die is op 12 februari in d’Overtoom.

Het officiële thema van de avond is: ‘Romeo and Juliet unplugged’. “Eigenlijk gaat het over seksualiteit”, vertelt Steven Visscher. Gerald Merkus vult aan: “De gedachte is dat seks iets moois is. Maar het is goedkoop geworden; ‘sex sells’ tegenwoordig. Dat bedoelen we met het woordje ‘unplugged’.” “Unplugged: de stekker zit er niet in”, zegt Steven. “En als de stekker er niet inzit, dan doet ie het niet.”

Volgens Gerald wordt er tijdens de avond aandacht gegeven aan ‘sexting’. “Dat is een zorgelijke ontwikkeling onder de jeugd”, merkt hij op. “We gaan een eerlijke vraag stellen: ‘Is het wel normaal wat als normaal wordt voorgesteld?’.” Om die reden zit er ook een stukje over pornoverslaving in de avond, die opnieuw door Arie de Rover geleid wordt.

Hij leidde ook de drie vorige Good2Know-avonden. Toch zal hij niet de enige spreker blijven. “We zijn nu bezig met ex-profvoetballer Bert Konterman. Deze voormalige voetballer van Feyenoord, Oranje en Glasgow Rangers komt dit jaar ook”, vertelt Diederick Busweiler.

Die avond, maar ook de komende avond zijn vooral gericht op jongeren. “We richten eigenlijk altijd al op 16+, maar zien ook veel dertigers en veertigers”, zegt Gerald. “We gaan onze thema’s nu meer toespitsen op de jongere doelgroep.” Want de jongeren zien de organisatoren graag, volgens Diederick.

De avonden worden overigens wel goed bezocht. Steeds beter zelfs, want er komen steeds meer mensen op af, zegt Betsy Verhoek. “We willen mensen inspireren en dat lijkt te lukken”, vindt Gerald. “We horen ook wel kritische geluiden, maar het positieve overheerst.” Betsy: “Het is vernieuwend door de combi goed verhaal/audiovisueel. En sterker nog: bij ons moet niks. Niets is verplicht.” De avond begint om 20:00, de zaal gaat om 19:30 open.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500