Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV pakt twee keer goud en brons

Geplaatst op: 31 januari 2016

Tien turnsters van E.G.S.V. deden mee aan een plaatsingswedstrijd van de KNGU in de vijfde divisie. Dat leverde twee keer goud en een keer brons op voor de Genemuider deelnemers.

In de eerste wedstrijdronde was instapper Jayla Rook  aan de beurt. Zij turnde een zeer stabiele wedstrijd wat haar een bronzen medaille heeft opgeleverd in een deelnemersveld van 33 turnsters. Knap van Jayla want dit was haar eerste turnwedstrijd.
In de 2e wedstrijd mochten Nina Naberman en Sanne van Dalfsen laten zien waar ze de afgelopen maanden voor getraind hadden. Voor Nina ook haar eerste wedstrijd. Beide dames turnden erg netjes op de onderdelen balk, vloer, brug en sprong. Met bijna een punt voorsprong op de nummer 2 werd Sanne 1e en viel Nina helaas net buiten het podium met een 4e plaats.
In wedstrijd 3 waren de Junioren Marith Broer, Ashley Jager, Britt Visscher en Noëlle ten Hoeve aan de beurt.  In een sterk deelnemers veld met 28 turnsters hebben de meiden het er goed van af gebracht. Op het onderdeel brug lieten de meiden punten liggen maar dit compenseerden ze goed met hun balkoefening. 14 deelnemers konden zich plaatsen voor de finalewedstrijd. Helaas viel Marith net buiten de finale maar mag zij zich tijdens de play off wedstrijd alsnog plaatsen voor deze finale.  Britt, Ashley en Noëlle hebben zich wel direct weten te plaatsen.

In de laatste wedstrijd waren de Jeugd en Senioren aan de beurt. Bij de Senioren zijn dit Maaike Roetman en Dineke Beens.  Op de brug viel Maaike hard, maar kon gelukkig de oefening afmaken. Dineke werd 5e en Maaike werd ondanks de val alsnog 8e , beide dames hebben zich geplaatst voor de finale! Jeugd turnster Zenna Eenkhoorn wist de jury te verrassen met strakke oefeningen op alle onderdelen. In een deelnemersveld van 32 turnsters liet ze geen fouten vallen en bleef ze erg stabiel.   Ze mocht tijdens de prijsuitreiking op het hoogste podium staan en haar gouden medaille in ontvangst nemen.  Met 3 medailles en 6 finale plaatsen kunnen we terug kijken op een geslaagde dag voor E.G.S.V !

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500