Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEV op 25e Oranjeconcert

Geplaatst op: 2 februari 2016

Oranje boven’ is de titel die het Oranjeconcert Zwartsluis voor 2016 krijgt. Het is namelijk op zaterdag 13 februari de 25e keer dat dit concert wordt gehouden. Het zilveren jubileum wordt gevierd met het koor dat in 1992 ook het allereerste concert verzorgde: het Christelijk Kamper Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’(DEV) uit Kampen. Ook dit keer in de gereformeerde  kerk aan het Singel de concertlocatie.

Hoewel de oranjeconcerten traditioneel al als feestelijk kunnen worden bestenmpeld, wordt dit jaar extra uitgepakt. Onder leiding van dirigent Gerwin van der Plaats heeft DEV samen met de concertorganisatie een programma samengesteld dat past bij een jubileum. “Aan de vooravond van ons eeuwfeest, vinden wij het enorm fijn dat we aan dit jubileum mogen meewerken”, aldus één van de bestuursleden van DEV. “Veel van onze leden waren 25 jaar geleden ook van de partij en later hebben we nog een keer gezongen in Zwartsluis, maar dit is toch wel een speciaal moment.”

Aan het concert wordt verder meegewerkt door tenorsolist Jan Loosman uit Urk, trompettiste Laura Krale en organist Arjan Breukhoven. Zij werken zowel begeleidend als solistisch mee. Daar mee wordt de variatie in het concert al aangegeven. Vanzelfsprekend maken traditionele, vaderlandse oranjeliederen deel uit van het programma, maar DEV gaat ook negro-sprituals en meer ambitieuze werken uit bijvoorbeeld het opera-repertoire van  Verdi niet uit de weg.

De traditie van de oranjeconcerten in Zwartsluis begint in 1992. Initiatiefnemer was toenmalig bestuurslid Anja Bos. Ook na haar afscheid van het bestuur bleef zij, samen met oud-bestuurslid Barend Vinke, de organiatie van deze concerten voor haar rekening nemen.

Het concert op zaterdag 13 februari begint om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 18.45 uur. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte ter bestrijding van de onkosten gehouden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500