Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan van Raalte nieuwe trainer Sportclub Genemuiden

Geplaatst op: 4 februari 2016

Jan van Raalte volgt na dit seizoen Johan de Man op als hoofdtrainer van Sportclub Genemuiden. De voormalige profvoetballer is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij VV Staphorst. Daarvoor trainde hij HHC Hardenberg, Drachtster Boys en Flevo Boys.

De 47-jarige Van Raalte speelde lang voor PEC Zwolle en ook voor Emmen, Cambuur VVV. Bij Zwolle speelde hij onder meer met Stam en Konterman. Hij kwam tot dik driehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. De middenvelder scoorde daarin tien keer. Hij sloot zijn actieve loopbaan af bij Harkemase Boys en woont nog steeds in Harkema. Daar kwam hij wonen in zijn periode bij Cambuur Leeuwaarden.

Van Raalte liet Staphorst de afgelopen jaren herkenbaar spelen, in een stijl die doet denken aan Sportclub Genemuiden uit het verleden. Na vier jaar Staphorst besloten club en trainer dat ze de ‘optimale samenwerking’ nu wilden beëindigen. Genemuiden heeft de afgelopen jaren veel trainers versleten. Nadat Hennie in ’t Hof de handdoek gooide kwam Johan de Man. Die blijkt vanwege de reisafstand niet meer dan een tussenpaus.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500