Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

STG Carpets wint opnieuw bedrijfsdammen

Geplaatst op: 4 februari 2016

Tekst en foto's: Enrico Kolk

Voor de vierde keer op rij werd STG Carpets donderdagavond de winnaar van het Bedrijfsdammen. Sinds 2012 is de beker (de Rabocup) in handen van dit team. Overigens blijft het de Rabocup, want het sponsorcontract met de Rabobank werd diezelfde avond verlengd met drie jaar.

“De Rabobank is de hoofdsponsor van dit evenement”, vertelt voorzitter Henk Klasen van damclub Ontmoeting en Ontspanning (O & O). Die organiseert jaarlijks het toernooi, dat in de Kaaihof plaatsvindt. “Zoiets is echt uniek, dat kan alleen in Genemuiden. In Kampen en Zwolle hebben ze het ook geprobeerd, maar daar lukte het gewoon niet. Ik denk dat dat komt door de gemeenschapszin die we hier in Genemuiden hebben.”

En dat is voordelig voor de club, die dit evenement goed kan gebruiken. “Het is echt nodig voor ons financiële plaatje, want we hebben nog maar zestien leden”, zegt Klasen, die blij zou zijn als er leden bijkwamen. “Mensen kunnen gewoon komen op maandagavond, op onze clubavond in De Rank. We beginnen dan om half 8.”

En die mensen zijn meer dan welkom, vindt hij. “We zijn met smart op zoek naar nieuwe leden.” De voorzitter waarschuwt dat de club haar naam niet altijd eer aandoet. “Vaak is het meer inspanning dan ontspanning”, glimlacht hij. “Een partijtje dammen kan bij ons zo drie tot vier uur duren. Als je dat aan ‘huisdammers’ vertelt, dan voelen ze nog net niet aan hun voorhoofd, maar ze lachen je wel uit.”

Toch weerhoudt dat dammer Gerrit-Jan Beldman er niet van om lid te zijn van de club, die dit jaar 70 jaar bestaat. “Ik dam al sinds m’n tiende”, vertelt hij. “Ik begon toen op de Kamperzeedijk, dat is nu 54 jaar geleden. Daarna was ik nog een tijdje lid van twee clubs; die op de Kamperzeedijk en hier in Genemuiden.”

Dat de club de laatste jaren een aantal leden verloor, kwam vooral door overlijden. Vergeleken bij andere clubs valt de vergrijzing binnen O & O nog mee, zegt Beldman. “Maar de meesten zijn wel rond de zestig, zeventig jaar oud.” Nieuwe leden zijn daarom, ook wat hem betreft, erg welkom. “Maar je moet er wel plezier in hebben. Iemand die met pijn en moeite lid wordt, blijft geen lid. Het kost je wel een hele avond.”

Zo ook donderdagavond, maar dan voor 144 dammers, die speelden in vier verschillende poules. En dat kon allemaal in goede banen worden geleid. “Het is perfect verlopen”, vindt Henk Klasen.

De winnaars:

A-poule
1. STG Carpets8 punten
2. Installatiebedrijf Breman '1'7 punten
3. Vadain '1'5 punten
B-poule
1. Vloermarkt17 punten
2. Spinninggroep16 punten
3. Beens Groep '1'12 punten
C-poule
1. Vadain '2'15 punten
2. De Kaaihof14 punten
3. GJ Floors14 punten
D-poule
1. Poef on Line20 punten
2. Installatiebedrijf Breman '3'15 punten
3. Slagerij van Ingen14 punten

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500