Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel kinderen zwemmen af in Bestevaer

Geplaatst op: 6 februari 2016

Na maanden goed geoefend te hebben was het afgelopen zaterdag zover. De kinderen mochten afzwemmen voor hun A diploma. Spannend was het wel met zoveel mensen aan het bad. Eerst moesten de kinderen 25 meter met kleren aan zwemmen. Best zwaar voor deze jonge kinderen. Toen dit onderdeel voorbij was gingen de kinderen bij papa of mama de extra kleren uit doen en kregen daar nog even de laatste aanmoedigingen.

Vol goede moed gingen ze verder met de rest van het examenprogramma: 3 meter onder water zwemmen, 2 banen schoolslag, 2 banen enkelvoudige rugslag, drijven op de buik en op de rug, borstcrawl, rugcrawl en 1 minuut watertrappen. Dit ging goed en daarom hebben alle kandidaten hun diploma gekregen.

Dit zijn de geslaagden voor diploma A:

Esmee Kiers, Esther Francke, Gijs Beens, Gretha Leusink, Iris Hulsman, Jari Timmerman, Joanne Kaslander, Joanne de Graaf, Joél Nijman, Joёl Huuksloot, Jolien Venema, Jort Beumer, Juan Visscher, Kevin Tuinman, Leah Kloosterman, Martin van der Spek, Milan Hoogeveen, Nick Kootstra, Roel Venema, Sanne Prins, Seth Bezemer, Tijn Bezemer en Twan Hoogeveen.

Na het A diploma was het de beurt aan de B kandidaatjes. Ook voor hen was het weer spannend. Het examenprogramma van diploma B is toch wel zwaarder dan dat van het A diploma. Zeker het eerste onderdeel met de extra kleding aan is zwaar. De kinderen lieten hierbij een sprongdraai en een platte draai zien, ook gingen ze onder een mat door en zwommen nu 50 meter in totaal. Ook de andere eisen zijn iets moeilijker dan bij het A diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun B diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor diploma B:

Daisy Aarten, Emma van Dijk, Emmelie Hakvoort, Gerrit Bakker, Ide Bakker, Jesse Schrader, Jill Meyberg, Kyra Kemerink, Lenn Klomp, Marjolein Hakvoort, Roos Doldersum, Sanne de Vries, Sophie Barneveld, Stijn Vaandering, Tijn Meuleman, Tristan Jager en Veda Bakker.

Naast de kinderen die voor hun B diploma zwommen, hebben de kinderen die voor hun C diploma ook laten zien wat ze geleerd hebben. Het eerste onderdeel met de kleren waarbij ze 4 banen in totaal moeten zwemmen is erg zwaar. Die kinderen lieten hierbij zien dat ze in de help houding konden drijven, over een vlot konden klimmen en er onder konden zwemmen. Ook de andere eisen zijn moeilijker dan bij het B diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun C diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor C:

Emma Stormvogel, Kayleigh Beerens, Lysanne Boll en Mats de Jong.

afzwemmen1`1

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500