Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Alle EGSV-teams naar Overijsselse titelstrijd

Geplaatst op: 7 februari 2016

EGSV organiseerde zaterdag de vierde en tevens laatste plaatsingswedstrijd voor acroteams uit Overijssel die uitkomen op E/D-niveau. Alle teams van de organiserende vereniging plaatsen zich voor de Overijsselse Kampioenschappen.

De dag begon met de oefening van Nina Naberman en Ester Eenkoorn. Zij komen uit in de categorie D Junioren Duo’s en maakten in de vorige plaatsingswedstrijd een klein foutje waardoor zij zich nog niet geplaatst hadden voor het OK. Gelukkig maakten ze in Genemuiden geen fouten en werden zij met een score van 24.60 5e. In een sterk deelnemersveld is dit een prima prestatie en gelukkig voldoende voor doorstroming naar de Overijsselse kampioenschappen.

Daarna was het de beurt aan de twee D Senioren Trio’s. Beide teams hadden zich door de uitstekende prestaties tijdens de tweede plaatsingswedstrijd al geplaatst voor het OK, maar ook nu wilden zij weer laten zien dat zij het waard zijn. Beide teams waren helaas minder scherp dan bij de voorgaande wedstrijd en dat resulteerde in een 5e plaats, met een score van 25.00, voor Marlot Doornwaard, Inge Thiele en Jenice van Dijk en een 6e plaats, met een score van 24.90, voor Famke Timmerman, Marilyn Jager en Sharon Bergman.

Aan het begin van de dag was ook de beurt voor Pien Feenstra, Ashley Jager en Noëlle ten Hoeve. Dit jonge team komt uit in de categorie D Junioren Trio’s. De vorige keer gingen zij al naar huis met een mooie bronzen medaille, maar ze wisten dat er meer in zat. Ze hebben afgelopen weken dan ook hard getraind en met resultaat! Ze werden namelijk tweede met een hele mooie score van 25.10.

Daarna was het de beurt aan de E niveau teams van EGSV. Als eerst voor het senioren duo Laura Heij en Ronja Kubbenga. Zij hadden al een zilveren plak in hun bezit en wisten dat zo’n mooi resultaat ook dit keer weer mogelijk moest zijn. Helaas maakten zij bij het aller laatste element een klein foutje, met grote gevolgen. Ze kregen veel aftrek, maar werden desondanks toch nog heel knap 4e met een score van 24.80.

Als laatst mochten de E Senioren Trio’s hun oefeningen laten zien. Allen waren zij nagenoeg foutloos en dat resulteerde dan ook in hele mooie cijfers. 5e met een score van 25.45 waren Lindy van Dijk, Maran Eenkhoorn en Nena de Lange. Helaas net naast het podium belanden Diede Pleijsier, Noa Eenkhoorn en Maaike Kleine met een goede score van 25.65. Het trio Lauren Landsman, Germaine van Dalfsen en Britt Visscher deed daar nog net een schepje bovenop. Zij behaalden met een score van maar liefst 26.10 een hele mooie, verdiende, zilveren medaille.

Alle teams plaatsten zich door deze fantastische resultaten voor de Overijsselse Kampioenschappen welke over 2 weken alweer gehouden worden in Rijssen. Alle teams zullen dan strijden om een plaats bij de District Kampioenschappen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500