Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Begraafplaats de Greente wordt uitgebreid

Geplaatst op: 9 februari 2016

De gemeente gaat de begraafplaats De Greente uitbreiden. Dit is nodig omdat de huidige capaciteit nog slechts tot 2023 voldoende is. Bovendien moet de grond zeven jaar inklinken, zodat snelle actie geboden is. De gemeenteraad moet donderdag 25 februari nog definitief het sein op groen zetten.

Volgens wethouder Visserman is dit een goed moment voor uitbreiding omdat deze bij de werkzaamheden aan de Koppel kan worden meegenomen. Voordeel is bovendien dat de toegangsweg straks breder is. Die ligt straks wel op een andere locatie. De uitbreiding van de begraafplaats gebeurt aan de kant van de huidige toegangsweg. Straks komen bezoekers van de begraafplaats bij de nieuwe parkeerplaats op het terrein.

Er ontstaat ruimte voor 175 extra plaatsen. Volgens Visserman zijn de kosten, nu ruim 90.000 euro, veel lager door de klus te combineren met het werk aan de Groene Entree.

Ook begraafplaats Sandvoirt in Hasselt wordt uitgebreid.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500