Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voor keet jaarlijks een vergunning aanvragen

Geplaatst op: 9 februari 2016

Perceeleigenaren die een keet op hun terrein (willen) hebben, moeten voortaan jaarlijks een gedoogvergunning aanvragen bij de gemeente. Zij moeten dan de door de gemeente opgestelde regels ondertekenen. Ook worden er namen genoteerd van jongeren die als aanspreekpunt voor de keet gelden. Politie en jongerenwerkers komen de keet regelmatig bezoeken.

“Het jongerenwerk heeft de taak om de jongeren te wijzen op de regels en het met hen te bespreken als hiervan wordt afgeweken. De politie is gericht op handhaving. Het koppel informeert de gemeente hierover”, schrijft de gemeente in een persbericht. Gecontroleerd op alcoholgebruik door jongeren die onder de 18 jaar zijn, wordt er echter niet, zegt wethouder Speksnijder.

De perceeleigenaren, jongeren en ouders van de bestaande keten, die bekend zijn bij de gemeente,  ontvangen binnenkort een uitnodiging van de gemeente voor een informatiebijeenkomst. Er wordt dan uitleg gegeven over de nieuwe regels en het aanvragen van een vergunning. De gemeente zet die informatie ook op de website. Hierdoor kunnen perceeleigenaren die een nieuwe keten willen plaatsen, naast een bedrijfspand of agrarische bedrijf, nalezen hoe ze een vergunning kunnen aanvragen en aan welke regels ze moeten voldoen. “Dit geldt natuurlijk ook voor de perceeleigenaren van bestaande keten die nog niet bekend zijn bij de gemeente”, zegt de gemeente.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500