Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook jongeren kunnen nu een lintje krijgen

Geplaatst op: 9 februari 2016

Er komt een ‘aangepast lintje’ in Zwartewaterland. Het college wil een gemeentelijke erepenning en een zogeheten ‘jeugdlintje’ instellen. De waardering is voor gewone burgers die zich op een of andere wijze belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap.

De criteria worden nog vastgesteld door de gemeenteraad. Voor het jeugdlintje is er een bovengrens: personen tot en met 23 jaar kunnen er een krijgen. De lokale waarderingstekens staan los van de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen, en worden ook niet op een speciale datum uitgereikt.

Burgemeester en wethouders reiken de onderscheiding uit. Zij kunnen dat op eigen initiatief (van het college) doen of op voordracht van inwoners of maatschappelijke organisatie. Volgens de burgemeester gaat het jeugdlintje vooral over iets wat eenmalig heeft plaatsgevonden.

“De criteria voor de lintjes worden nog vastgesteld door de raad”, zegt burgemeester Bilder, die er niet vanuit gaat dat de onderscheidingen bij bosjes uitgereikt worden. Binnenkort bespreekt de raad het voorstel.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500